Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Τι να βάλετε στο αφρόλουτρο για να "κερδίσει χρόνια" το σώμα σας

Τι να βάλετε στο αφρόλουτρο για να “κερδίσει χρόνια” το σώμα σας

Ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο είναι για όλους ένας από τους καλύτερους τρόπους πνευματικής χαλάρωσης και ταυτόχρονης αναζωογόνησης των μυών.

Γνωρίζατε, όμως, ότι υπάρχει ένα απλό προϊόν που μπορείτε να το προσθέσετε στο νερό καθώς κάνετε αφρόλουτρο, για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αναπληρώσει το πιο πολύτιμο ίσως μέταλλο, το μαγνήσιο;

Η απάντηση είναι τα άλατα Epsom. Πρόκειται για μια πλούσια πηγή θειικού μαγνησίου, μιας ένωσης που παίζει πολλούς σημαντικούς ρόλους μέσα στο σώμα σας και είναι απαραίτητη για την καλύτερη γήρανση του οργανισμού.

Ενώ πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία άλλων μετάλλων, όπως το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το μαγνήσιο είναι το υπ’ αριθμόν δύο στον κατάλογο των στοιχείων που βρίσκονται εν αφθονία στα ανθρώπινα κύτταρα.

Το μαγνήσιο βοηθάει στη ρύθμιση της δραστηριότητας πάνω από 325 ενζύμων στο σώμα σας, ενώ συμβάλλει σε πολλές βασικές σωματικές λειτουργίες, όπως η παραγωγή ενέργειας, ο έλεγχος των μυών, καθώς και η αποβολή των βλαβερών τοξινών από το σώμα.

Μαζί με μαγνήσιο, τα άλατα Epsom περιέχουν επίσης θειικό άλας. Αυτό είναι αναγκαίο επειδή βοηθά στο σχηματισμό των αρθρώσεων και του εγκεφαλικού ιστού. Χρησιμοποιείται επίσης από το σώμα σαν ένας παράγοντας ενίσχυσης στον πεπτικό σωλήνα, και βελτιστοποιεί την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τα επίπεδα μαγνησίου στις τροφές έχουν μειωθεί σταδιακά κατά τα τελευταία 100 χρόνια, εξαιτίας των αλλαγών στον τρόπο καλλιέργειας, συγκομιδής και πώλησης των τροφών στα καταστήματα.

Ταυτόχρονα, όταν η διατροφή σας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι και ζωικές πρωτεΐνες, μπορεί άθελά σας να καταστρέφετε τα αποθέματα μαγνησίου στον οργανισμό σας.

Ένα αφρόλουτρο με άλατα τύπου Epsom είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου και θειικού άλατος. Αυτά τα δύο μέταλλα απορροφώνται από το δέρμα σας όταν αυτό μουλιάσει σε άλατα Epsom.

Κάντε ένα τέτοιο αφρόλουτρο τρεις φορές την εβδομάδα και θα αυξήσετε σημαντικά την ποσότητα αυτών των δύο μετάλλων στο σώμα σας και, ως εκ τούτου, θα αυξήσετε κατακόρυφα τις πιθανότητές σας για καλή γήρανση του οργανισμού μακροπρόθεσμα.

Πηγή: onmed.gr