Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

To γλωσσάρι της ανταύγειας: Ξέρεις τι ζητάς;

Μετά το γλωσσάρι για τα ξανθά μαλλιά και μετά από το γλωσσάρι για τα καστανά μαλλιά φτάνουμε στην ουσία του θέματος: Τις τεχνικές με τις οποίες θα πετύχεις την απόχρωση που θες. Πλέον, σπάνια θα κάνεις ένα μόνο χρώμα στα μαλλιά σου. Οι πιθανότητες να πετύχεις την απόχρωση που ζητάς με ανταύγειες είναι περισσότερες και έτσι, για να σε βοηθήσουμε και να σε ξεμπερδέψουμε, είπαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να σου πούμε τα πάντα για τις τεχνικές στις ανταύγειες.

Και όταν λέμε θα το κάνουμε το εννοούμε! Ετοιμάσου να μάθεις πως μερικά πράγματα που νόμιζες πως είναι τεχνικές είναι απλά… τελικά αποτελέσματα. Αρκετά όμως. Ας ξεκινήσουμε…

highlights

HIGHLIGHTS aka ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ
Οι απλές ανταύγειες που γίνονται με το αλουμινόχαρτο. Δεν έχουμε πολλά να πούμε εδώ, τα ξέρεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυδιάστατο, έντονο χρώμα αφού το αλουμινόχαρτο προκαλεί θερμότητα και έτσι το αποτέλεσμα είναι πιο «ζωντανό».

color melting

COLOR MELTING
Αυτή είναι μία από τις νεότερες τάσεις η οποία θέλει τρία χρώματα επάνω στα μαλλιά. Χρησιμοποιούνται τρεις διαφορετικές αποχρώσεις κοντινές μεταξύ τους και τοποθετούνται έτσι ώστε να μην φαίνεται που ξεκινά η μία και που τελειώνει η άλλη. Ναι, είναι αποτέλεσμα και όχι τεχνική.

babylights

BABYLIGHTS
Σκέψου τον εαυτό σου μικρή και θυμήσου αυτές τις ανοιχτόχρωμες ανταύγειες που αποκτούσες γύρω από το πρόσωπό σου το καλοκαίρι… Ε, αυτό είναι τα babylights. Μικρές ανταύγειες γύρω από το κεφάλι που σε φωτίζουν.

ombre

OMBRE
Είναι το ντεγκραντέ χρώμα από τη ρίζα ως την άκρη (από το πιο σκούρο στο πολύ ανοιχτό). Δεν είναι τεχνική βαφής αλλά αποτέλεσμα και επιτυγχάνεται με balayage ή painting.

sombre

SOMBRE
Είναι το πιο διακριτικό αδελφάκι του ομπρέ. Εδώ το χρώμα ντεγκραντάρει αλλά πολύ πιο διακριτικά από τη ρίζα ως τις άκρες. Όχι, επίσης δεν είναι τεχνική, είναι αποτέλεσμα και γίνεται με balayage ή με painting.

balayage

BALAYAGE
Στο μπαλαγιάζ, το χρώμα των ανταυγειών περνιέται ελεύθερα, με το πινέλο ή με βούρτσα και ΔΕΝ χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο φυσικό και απαλό από τις κλασικές ανταύγειες όπου το αλουμινόχαρτο δίνει ένταση στο χρώμα λόγω της θερμότητας.

lowlights

LOWLIGHTS
Τα lowlights, σε αντίθεση με τα highlights χρησιμοποιούν πιο σκούρες αποχρώσεις και έχουν σαν στόχο να δώσουν βάθος στο χρώμα. Τοποθετούνται κυρίως στις κάτω στρώσεις των μαλλιών.

floodlights

FLOODLIGHTS
Άλλη μία καινούργια τεχνική που θέλει το κεφάλι μας να το λούζει ο ήλιος. Γίνεται σε όλα τα χρώματα μαλλιών (από τα πιο σκούρα ως και τα πολύ ανοιχτά) και έχει ως εξής: Ο κομμωτής περνάει τη βαφή και πάνω από τη βαφή βάζει ξανθιστικό (σε ανοιχτά ή και σκούρα μαλλιά) ώστε να δημιουργηθούν λαμπερές ανταύγειες αλλά πολύ φυσικές.

painting

PAINTING
Είναι η τεχνική που επιτρέπει στον κομμωτή να περάσει όσες ανταύγειες θέλει με το πινέλο του, σε όποια σημεία θεωρεί πως θα εξυπηρετήσουν το συνολικό αποτέλεσμα. Ναι, ο κομμωτής ζωγραφίζει ελεύθερα επάνω στο κεφάλι σου και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό. Δεν χρησιμοποιούνται αλουμινόχαρτα (όπως στο μπαλαγιάζ) αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν κομμάτια από διαφανή μεμβράνη.

foyliage

FOILYAGE
Μία νέα τεχνική που παντρεύει το μπαλαγιάζ με τις κλασικές ανταύγειες. Το χρώμα περνιέται όπως στο μπαλαγιάζ αλλά κάποιες τούφες τυλίγονται με αλουμινόχαρτο για πιο έντονο χρώμα σε συγκεκριμένα σημεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα τρισδιάστατο χρώμα.

Διάβασε ακόμα:

Trends FW/18: Καφέ κραγιόν

Αυτά είναι τα χρώματα που θα φοράμε στα νύχια μας όλο το Φθινόπωρο

Διάβασε πώς έβαφαν τα λευκά των μαλλιών τους τον 16ο αιώνα και προσπάθησε να μην ανακατευτείς


Πηγή