Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Τρύπα στο φρύδι: Δείτε ποιους κινδύνους κρύβει

Τρύπα στο φρύδι: Δείτε ποιους κινδύνους κρύβει

Το piercing είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες και μάλιστα εδώ και αρκετά χρόνια δεν γίνεται μόνο στα αφτιά αλλά σε κάθε σημείο του σώματος.

Αρκετά συνηθισμένο είναι το piercing στο φρύδι, επειδή όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η τρύπα γίνεται πολύ κοντά στην ευαίσθητη περιοχή του ματιού, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Δεν αποκλείεται το piercing στο φρύδι να οδηγήσει σε βλάβη των υποκείμενων νεύρων ή να επηρεάσει την όραση, ειδικά αν δεν γίνει από επαγγελματία. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος όταν η τρύπα γίνεται ακριβώς επάνω από το μάτι και όχι πλάγια, κοντά στον άκρο του φρυδιού.

Πέρα από τον κίνδυνο λοίμωξης και τραυματισμού εάν η τρύπα δεν γίνει σωστά, το σκουλαρίκι που τοποθετείται στο σημείο αυτό είναι πολύ πιθανό να μετακινηθεί κατά το διάστημα επούλωσης. Ο κίνδυνος μπορεί να περιοριστεί εάν η τρύπα έχει γίνει αρκετά βαθιά και έχει χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο σκουλαρίκι (όχι πολύ λεπτό, όχι πολύ βαρύ). Επίσης, το σκουλαρίκι στο σημείο αυτό συχνά απορρίπτεται από το ίδιο το σώμα μέσα σε μερικούς μήνες.

Εάν το piercing γίνει σωστά, επιλέξετε το κατάλληλο σκουλαρίκι και φροντίσετε επαρκώς την τρύπα για το διάστημα που απαιτείται, μπορείτε να εξασφαλίσετε ως ένα βαθμό ότι δεν θα προκύψουν επιπλοκές.

 

Πηγή: onmed.gr