Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Τρεις καλές συνήθειες που σας προκαλούν σπυράκια!

Τρεις καλές συνήθειες που σας προκαλούν σπυράκια!

Δεν φταίνε πάντα οι ορμόνες και οι διατροφικές μας συνήθειες για τα ενοχλητικά σπυράκια. Τα εξανθήματα πολλές φορές εμφανίζονται –φαινομενικά– αναίτια, ακόμη κι αν φροντίζουμε την επιδερμίδα μας.

Δείτε τρεις καλές συνήθειες που δεν περιμένετε ότι μπορεί να σας προκαλέσουν σπυράκια.

1. Απολέπιση

Είναι απαραίτητη για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος. Όμως η «επιθετική» απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή στη δέρμα. Η υπερβολική απολέπιση της επιδερμίδας οδηγεί αναπόφευκτα στην ξηρότητα. Για να αντισταθμιστεί η ελλιπής ενυδάτωση, παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα φυσικών ελαίων (σμήγμα) κι έτσι είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν σπυράκια.

2. Γιόγκα

Είναι μια καταπληκτική μορφή άσκησης, καθώς χαλαρώνει το σώμα και χαρίζει ευεξία. Ωστόσο, το στρώμα που χρησιμοποιούμε στη γιόγκα μπορεί να κουβαλά κατάλοιπα ιδρώτα, βρωμιά και λιπαρότητα που φράζουν τους πόρους του δέρματος. Εάν κάποια από τις στάσεις της γιόγκα απαιτεί να έρθει το πρόσωπο σε άμεση επαφή με το στρώμα, δεν αποκλείεται να κάνει αμέσως μετά την εμφάνισή του ένα ενοχλητικό σπυράκι. Μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας στρώμα αντί να χρησιμοποιήσετε αυτά που υπάρχουν στο γυμναστήριο και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να το σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Μετά την προπόνηση, καθαρίζετε καλά το στρώμα και κάνετε απαλό καθαρισμό στο πρόσωπο αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι.

3. Styling μαλλιών

Ειδικότερα εάν έχετε αφέλειες ή φράντζα, κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιείτε προϊόντα styling για να… δαμάσετε την κόμη σας. Μπορεί όμως να εμφανιστούν σπυράκια στο μέτωπο εάν οι θύλακες της τρίχας στο σημείο αυτό φράξουν από τα υπολείμματα που αφήνουν πίσω τους τέτοιου είδους προϊόντα και εκδηλωθεί στη συνέχεια τοπική φλεγμονή. Προϊόντα που περιέχουν σιλικόνες, θειικές ενώσεις και έλαια συνήθως παγιδεύουν αρκετά βακτήρια κι έτσι δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί κρίση ακμής.

 

Πηγή: onmed.gr