Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

True blue! 10 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για το σκούρο μπλε και 10 σκούρα μπλε μανικιούρ

Πόσο αριστοκρατικό και όμορφο είναι το σκούρο μπλε; Είναι μία λατρεμένη απόχρωση, που βρίσκουμε ότι κάνει τα πάντα να δείχνουν πιο… royal! Δεν σκεφτόμαστε όμως μόνο εμείς έτσι για το σκούρο μπλε.

Είναι ένα χρώμα που φοριέται από βασιλείς και έχει πολλούς συμβολισμούς, κάποιους από τους οποίους μπορεί να μην ξέρεις και σίγουρα που δεν φαντάζεσαι. Γι’ αυτό σήμερα, Κυριακή, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το daily nailspiration σε αυτό.

Το κόκκινο μανικιούρ είναι παντός καιρού και έχουμε τα ομορφότερα

Σκούρο μπλε λοιπόν! Ήξερες ότι….

  1. Στην Αρχαία Ρώμη το φορούσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, πράγμα που σηματοδότησε την αρχή της ιδέας για τις σημερινές αστυνομικές στολές.
  2. Σε παλαιότερα χρόνια, το μπλε ήταν μια από τις πιο ακριβές χρωστικές για τους ζωγράφους. Αυτό σήμαινε ότι το χρώμα χρησιμοποιούνταν μόνο για σημαντικά θέματα. Για παράδειγμα, στην εποχή της Αναγέννησης, η Παναγία ήταν το πιο σημαντικό θέμα και το μεγαλύτερο μέρος της τέχνης από εκείνη την εποχή την δείχνει να φορά μπλε.
  3. Στην Ινδία, το μπλε θεωρείται ότι φέρνει κακή τύχη και συνδέεται με το πένθος.
  4. Στην Κίνα, το μπλε –παραδοσιακά- συνδέεται με τον πόνο στην.
  5. Το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μπλε μάτια.

via GIPHY

10 μαυρόασπρα μανικιούρ για να κάνεις σήμερα

  1. Το μπλε χρώμα είναι το λιγότερο κοινό χρώμα στα τρόφιμα που τρώμε.
  2. Τα κουνούπια έλκονται από το μπλε δύο φορές περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα.
  3. Ο ουρανός δεν είναι πραγματικά μπλε, αλλά είναι φαίνεται μπλε εξαιτίας του μπλε φωτός που αντανακλάται από τη σκόνη και τα σωματίδια νερού στον αέρα.
  4. Στην Οδύσσεια, ο Όμηρος δεν αναφέρει πουθενά το χρώμα μπλε, ούτε όταν μιλά για τη θάλασσα. Την περιγράφει «στο χρώμα του σκοτεινού κρασιού». Ούτε μία φορά δεν αναφέρεται το μπλε σε όλο το κείμενο.
  5. Το μπλε συμβολίζει τη γνώση, τη δύναμη, την ακεραιότητα και τη σοβαρότητα.

Και τώρα που έμαθες περισσότερα πράγματα για το μπλε, κάνε ένα scroll για να δεις και τα πιο όμορφα, σκούρα μπλε nail art που βρήκαμε για εσένα.

#HalloweenNails δεν έχουμε στο χωριό μας αλλά έχουμε ωραία nail art


Πηγή