Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Βαμμένα μαλλιά; 5 tips για να προστατεύσετε το χρώμα τους!

Βαμμένα μαλλιά; 5 tips για να προστατεύσετε το χρώμα τους!

Αν ξοδέψατε ώρες (και φυσικά αρκετά χρήματα) στο κομμωτήριο προκειμένου να πετύχετε το τέλειο χρώμα στα μαλλιά σας λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σας και αν αυτή τη στιγμή τα νεύρα σας είναι σε οριακό σημείο μιας και βλέπετε ότι μέρα με τη μέρα το χρώμα τους ατονεί και ξεθωριάζει κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, τότε πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνεχίστε την ανάγνωση αυτού του άρθρου!

Λογικό είναι τα μαλλιά σας να μην είναι το ίδιο λαμπερά, όπως αυτά των πρώτων ημερών , όμως ακολουθώντας αυτά τα 5 tips θα διατηρήσετε το χρώμα τους σε πολύ καλό βαθμό!

#1. Πριν μπείτε στη θάλασσα ή την πισίνα, καλό θα ήταν να βρέχετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας είναι λιγότερο εκτεθειμένα στη φθορά που προκαλεί το θαλασσινό νερό ή το χλώριο αντίστοιχα.

1e07c7528952e15e117ab8f832ec88b5 3d52c

#2. Μερικοί επίσης κομμωτές προτείνουν να απλώσετε στα μαλλιά σας λίγο λάδι καρύδας ή εναλλακτικά μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδο πριν βουτήξετε, καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα προστατευτικό πλέγμα μεταξύ των μαλλιών και του χλωρίου ή του θαλασσινού νερού.

#3. Χρησιμοποιήστε σε καθημερινή βάση αλλά και πιο εντατικά τώρα στις καλοκαιρινές διακοπές σας, προϊόντα μαλλιών που περιέχουν φίλτρα UVA και UVB για την προστασία τους από το χλώριο, το θαλασσινό νερό και τον ήλιο- αντηλιακά μαλλιών.

76458028698d9032a99c7d1a125f1bec 62ae9

#4. Όταν βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα και τα μαλλιά σας αρχίσουν να στεγνώνουν μη διστάσετε να απλώσετε μια ενυδατική μάσκα. Αν θέλετε επιπρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν ειδικά για τις κατεστραμμένες άκρες σας.

#5. Μπορείτε να λουστείτε αμέσως μετά την βουτιά σας με τα ειδικά σαμπουάν και conditioners για βαμμένα μαλλιά– τα οποία προστατεύουν, ενυδατώνουν extra και δίνουν πίσω τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σας απ’ ότι ένα απλό σαμπουάν.

 

 

 

 

Πηγή: queen.gr