Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

(Video) 5 διαφορετικοί τρόποι για να καθαρίσεις το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου

Το ότι πρέπει να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου καθημερινά ανελλιπώς το έχεις σίγουρα εμπεδώσει. Δεν έχει λοιπόν νόημα να αναλύσουμε το θέμα περεταίρω σήμερα. Ακόμα και τα βράδια που πέφτεις βαμμένη για ύπνο, ξέρεις πως έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος και όταν ξυπνάς καθαρίζεις την επιδερμίδα σου σα να μην υπάρχει αύριο. Γιατί δεν σκέφτεσαι το ίδιο και όταν πρόκειται για το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου; Γιατί;!

Το σφουγγαράκι του μακιγιάζ έρχεται σε επαφή με το μεικάπ σου, με το νεσεσέρ σου, με τον νιπτήρα του μπάνιου σου και μετά με το πρόσωπό σου. Στο «ταξίδι» του μέχρι να φτάσει στον… προορισμό του, μαζεύει επάνω του ό, τι μπορείς να φανταστείς. Σε όλο αυτό το «υλικό» προστίθενται το σμήγμα του δέρματός σου και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σου. Πρόσθεσε σε όλα αυτά και την υγρασία που είναι απαραίτητη γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείς βρεγμένο και έχεις ένα μιαρό κοκτέιλ που αγγίζει το δέρμα σου ξανά και ξανά και ξανά… Σιχάθηκες; Τέλεια!

beautyblender 70225939 665141427326242 5301773887522215539 n

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου πρέπει να το πλένεις –αν όχι κάθε μέρα- τότε μέρα παρά μέρα, κυρίως αν το χρησιμοποιείς καθημερινά. Μην φοβάσαι, δεν θα χαλάσει και μην βαριέσαι, το δέρμα σου θα σε ευγνωμονεί. Τα σπυράκια, οι ερεθισμοί, η λιπαρότητα και άλλα προβλήματα που να παρατηρείς κατά καιρούς (όσο και αν περιποιείσαι την επιδερμίδα σου) οφείλονται κατά 90% στο βρώμικο σφουγγαράκι. Ακόμα όμως και αν ακόμα δεν έχει εμφανιστεί πρόβλημα στην επιδερμίδα σου, είναι θέμα χρόνου μέχρι να γίνει.

beautyblender 61404218 382126175992510 711882767205288148 n

Όπως αντιλαμβάνεσαι, ο καθαρισμός του σφουγγαριού σου είναι αδιαπραγμάτευτος και θα σε βοηθήσουμε γιατί δεν θέλουμε να τεμπελιάζεις αλλά κυρίως, δεν θέλουμε να πάθει κάτι η επιδερμίδα σου. Παρακάτω θα βρεις videos με πέντε διαφορετικούς και σχεδόν ανέξοδους τρόπους για να καθαρίσεις το σφουγγαράκι σου. Έχουμε και λέμε…

Με σαμπουάν για μωρά
Είναι απαλό, καθαρίζει καλά και δεν θα καταστρέψει το σφουγγαράκι σου. Εμείς προτείνουμε να αναμείξεις το σαμπουάν και με μερικές σταγόνες tea tree oil για καλύτερη απολύμανση.

Βάλτο στα μικροκύματα
Βάλε σε μία κούπα νερό και σαπούνι για πιάτα, βύθισε μέσα το σφουγγαράκι σου και βάλτο για ένα λεπτό στα μικροκύματα. Τσέκαρε πόσο καθάρισε και επανάλαβέ το.

Με σαπούνι και ελαιόλαδο
Βάλε σε ένα μπολ μία κουταλιά ελαιόλαδο και μία κουταλιά σαπούνι για πιάτα. Βάλε το μείγμα πάνω στο beauty blender σου και καθάρισέ το με άφθονο νερό.

Με μπάρα σαπουνιού
Τρίψε το σφουγγαράκι σου επάνω σε μία μπάρα σαπουνιού, ξέπλυνε και επανέλαβε μέχρι να καθαρίσει. Εμείς προτείνουμε να επιλέξεις ένα σαπούνι Dettol.

Επένδυσε σε ένα πλυντήριο για σφουγγαράκια
Ναι υπάρχει! Το γεμίζεις με νερό και σαπούνι και πλένει τα σφουγγαράκια σου. Όχι, δεν θα το αγοράζαμε προφανώς…

Διάβασε ακόμα: Τα #AbstractNails είναι ό, τι πιο ωραίο έχουμε δει στο nail art φέτος


Πηγή