Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

What??? Αυτός είναι ο πιο παράδοξος τρόπος να καταπολεμήσεις την ακμή!

Αν έχεις ακμή σίγουρα θα έχεις να δοκιμάσει αρκετές κρέμες, τοπικές θεραπείες, συνταγογραφούμενα χάπια, ειδικά καθαριστικά προσώπου, σίγουρα όμως δεν έχεις ακούσει -και υποθέτω δεν έχει δοκιμάσει- την παρακάτω μέθοδο, η οποία κάνει το γύρο των ξένων beauty sites εδώ και λίγη ώρα και στη μεταφέρω ακριβώς!

Ο Dr. Carl Thornfeldt, γιατρός και ιδιοκτήτης του brand Epionce skincare, πρότεινε μία πιο εναλλακτική- καθόλου ακίνδυνη και όπως υποστηρίζει ο ίδιος, άκρως αποτελεσματική μέθοδο να καταπολεμήσουν οι ασθενείς του την ακμή: Το ρόφημα/ τσάι δυόσμου! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δύο φλυτζάνια τσάι δυόσμου την ημέρα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες θεραπείες που υπόσχονται να κάνουν την ακμή παρελθόν! Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στην Teen Vogue πολλοί χρήστες του Reddit (μία social πλατφόρμα) έχουν δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο και έχουν δει αποτελέσματα στην επιδερμίδα τους.

Κι ενώ οι περισσότερες γνωρίζαμε για τις ευεργετικές ιδιότητες της μέντας ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της ακμής, τώρα ο δυόσμος έρχεται να μπει στη λίστα των φυσικών υλικών που υπόσχονται «θαύματα». «Έχει τεκμηριωθεί ότι το δυόσμος είναι πιο ισχυρό συστατικό ακόμη κι από τη μέντα, με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση που καταπολεμά τα βακτήρια στην επιδερμίδα.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας που δημοσιεύτηκε το 2015, δύο φλιτζάνια βιολογικού τσαγιού δυόσμου σε καθημερινή βάση μειώνουν κατά 25% τις φλεγμονές στην επιδερμίδα (επακόλουθο της ακμής) μετά από ένα μήνα και κατά 51% μετά από τρεις μήνες. Το καλύτερο; Σε αντίθεση με πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα που ναι μεν μειώνουν αλλά προκαλούν παρενέργειες σε περίπου 20% των ασθενών, το τσάι δυόσμου δεν προκαλεί καμία παρενέργεια», εξηγεί ο Dr. Carl Thornfeldt.

5f04838104565d73ab54627a8dc06fc7
Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο Αγγλικό περιοδικό Byrdie, μία συντάκτρια που είχε ακμή δοκίμασε τη μέθοδο των δύο φλυτζανιών τσάι δυόσμου την ημέρα και είδε διαφορά στην επιδερμίδα της, ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά το ρόφημα της έδινε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και κάπου εδώ, εδώ μπορείς να τρέξεις στην κουζίνα και να φτιάξεις τσάι δυόσμου…

 


Πηγή