Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

What makes you feel beautiful: Οδηγός ομορφιάς και αισιοδοξίας για τα κορίτσια της πόλης!

Φαντάζομαι πως έχει ακούσει ή διαβάσει την… κάπως κλισέ αλλά αναμφίβολα ειλικρινή φράση, «Happiest girls are the prettiest». Υποθέτω βέβαια πως αυτός ή αυτή που με τόσο… θράσος την πρωτοείπε, πιθανότατα κατοικούσε σε κάποια ξέγνοιαστη επαρχιακή πόλη, απαλλαγμένος από το άγχος, το καυσαέριο, το μποτιλιάρισμα, τις τεράστιες αποστάσεις, τους «άπιαστους» ρυθμούς της καθημερινότητας, τα αμέτρητα deadlines και όλα εκείνα που μπορούν να οδηγήσουν ένα πραγματικά όμορφο μέσα και έξω κορίτσι, στο να μην νιώθει σχεδόν ποτέ ικανοποιημένο, πόσω μάλλον με τον εαυτό του. Welcome to my life φίλη μου! Μιλώντας λοιπόν για μένα, μου πήρε πολλά χρόνια να συνειδητοποιήσω πως η ουσιαστική έννοια της ομορφιάς, δεν έχει καμία σχέση με τις καλλίγραμμες κοπέλες στις διαφημίσεις εσωρούχων, αλλά με ένα σύνολο άλλων πραγμάτων που δεν μπορείς να διακρίνεις κοιτώντας απλά την αντανάκλασή σου στον καθρέφτη.

Αυτά σκεφτόμουν το Σάββατο που μας πέρασε, καθώς άφηνα πίσω μου με το λεωφορείο το πολύβουο κέντρο της πόλης, ανηφορίζοντας προς τα βόρεια. Φτάνοντας σε έναν ιδιαίτερο industrial χώρο τη Solid Constructions, μία πολύχρωμη πανδαισία από μπαλόνια και χαρούμενες παρουσίες με καλωσόρισε. Ναι, ήμουν σίγουρη από το πρώτο λεπτό, το workshop «What Makes You Feel Beautiful» με την Αλεξία Ζαραδούκα, ή αλλιώς τη γνωστή beauty blogger Miss Blou Blou, ήταν η αναγκαία… ένεση self esteem που μου έλειπε, ένα κατά τα άλλα κοινότυπο πρωινό Σαββάτου! Με το δικό της ξεχωριστό και γλυκό τρόπο, η Miss Blou Blou, ένα αεικίνητο κορίτσι της πόλης όπως εμείς, μας αποκάλυψε όλα τα μυστικά, τις… τελετουργίες και τους detox «συμμάχους», οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να αναδυθούμε από όλα εκείνα που μας κουράζουν καθημερινά, να ανακαλύψουμε τη δική μας beauty ταυτότητα και να φέρουμε στην επιφάνεια, από μέσα προς τα έξω, τον πιο όμορφο εαυτό μας!

Detox on that!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη μπαίνοντας σπίτι σου αργά το βράδυ έπειτα από έναν… μαραθώνιο στους δρόμους και το γραφείο; Να «καθαρίσεις» από την τοξικότητα που συσσωρεύτηκε μέσα στην ημέρα, ώστε να μπορέσεις την επόμενη κιόλας, να βάλεις «μπρος» έχοντας μηδενίσει το κοντέρ σου. Σύμφωνα με την Αλεξία, χρειάζεται να ακολουθήσεις μία βραδινή και πρωινή ιεροτελεστία που θα προστατεύει 24 ώρες, όχι μόνο τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση, αλλά και την ευαίσθητη επιδερμίδα σου! Πώς θα το κάνεις αυτό; Με τη βοήθεια της νέας σειράς bioten Detox, σχεδιασμένη για όλους τους τύπους δέρματος από 80% τουλάχιστον φυσικής προέλευσης συστατικά, με πιο βασικά από αυτά, τον ενεργό άνθρακα, ο οποίος συγκεντρώνει και καταπολεμά τους ρύπους που υπάρχουν στο δέρμα και σε συνδυασμό με το βραβευμένο συστατικό Pollu Block, χαρίζει μία ακαταμάχητη αίσθηση αναζωογόνησης!

Τα βήματα που η Αλεξία προτείνει είναι πολύ απλά και διόλου χρονοβόρα. Απλώνοντας το πρωί την κρέμα ημέρας, θα έχεις όσα λεπτά απαιτούνται για να απαριθμήσεις το λιγότερο πέντε λόγους για τους οποίους είσαι ευτυχής που ξύπνησες σήμερα, δίνοντας έτσι στον εαυτό σου όλα τα κίνητρα και το «καύσιμο» που χρειάζεται για να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του! Επιστρέφοντας και λίγο πριν ξαπλώσεις επιτέλους στο κρεβάτι, θα αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου μαζί με όλα τα αρνητικά vibes και συναισθήματα που «τρύπωσαν» ύπουλα στο μυαλό σου. Πλένοντας καλά το πρόσωπό σου με το ισχυρό gel καθαρισμού, θα προσπαθήσεις να απαλλαγείς από κάθε αρνητική σκέψη. Πριν πεις «καληνύχτα», θα εφαρμόσεις την κρέμα νύχτας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, που θα υπενθυμίσουν στον εαυτό σου πόσο πολύ τον αγαπάς. Επειδή βέβαια λίγο ακόμη… pampering δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, η peel-off μάσκα προσώπου της bioten, χρειάζεται τόσο χρόνο να δράσει, όσο κρατάει και η αγαπημένη σου meditation playlist. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να διαλογίζεσαι φορώντας μάσκα προσώπου από ενεργό άνθρακα;

Queen with a Crown

Ερώτηση δεύτερη: Ποιο πιστεύεις ότι είναι εκείνο το χαρακτηριστικό, το οποίο επηρεάζει σε μεγαλύτερο βαθμό την αυτοπεποίθησή σου; Για να σε διευκολύνω λιγάκι, είναι εκείνο που όταν δεν «συνεργάζεται», μπορεί να καθορίσει όλη την υπόλοιπη ημέρα. Αυτό φυσικά είναι το «στέμμα» σου, δηλαδή τα μαλλιά σου, που εκφράζουν και μαρτυρούν όσα υπάρχουν στο κεφάλι σου! Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, 74% των γυναικών που ρωτήθηκαν για το βασικό στοιχείο που τις κάνει να αισθάνονται ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση, απάντησαν πως είναι τα μαλλιά τους. Αυτό βέβαια αποδείχθηκε και στην πράξη, αφού οι hair experts που βρίσκονταν στο ειδικά διαμορφωμένο booth, επιμελήθηκαν με ευφάνταστα χτενίσματα το hairstyling των παρευρισκόμενων, κάνοντάς μας να εκφράσουμε με τον πιο κομψό τρόπο την προσωπικότητά μας και να αισθανθούμε πιο ξεχωριστές και flawsome από ποτέ!

bioten 3

She is like a rainbow

Το τελευταίο κομμάτι του workshop, αυτό για το οποίο δεν μπορούσαμε να κρύψουμε την ανυπομονησία μας, ήταν η στιγμή που η κυρία Ελευθερία Κοντομάρη, θεραπεύτρια Ψυχοδυναμικής Χρωματοθεραπείας και πηγή έμπνευσης για την Αλεξία, πήρε το λόγο κάνοντας μία μικρή αλλά αρκετά κατατοπιστική εισαγωγή στη μαγική «γλώσσα» των χρωμάτων. Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι, σημειώνοντας σε ένα χαρτί το ονοματεπώνυμό μας και την ημερομηνία γέννησης, η θεραπεύτρια βρήκε ποιο είναι το κύριο χρώμα που εκφράζει την κάθε μία από εμάς, αποκαλύπτοντας και ένα σύνολο χαρακτηριστικών που αντιπροσωπεύει το καθένα. Μας έδωσε έτσι την ευκαιρία, να ανακαλύψουμε μέσα από μία νέα, διαφορετική οδό τον ίδιο μας τον εαυτό. Μην ξεχνάς άλλωστε πως μόνο όταν καταφέρεις να σε γνωρίσεις καλά, θα μπορέσεις να δεις πόσο όμορφη είσαι και θα σε αγαπήσεις πραγματικά. Και ειλικρινά, δεν υπάρχει πιο ξεχωριστός και δημιουργικός τρόπος για να κάνεις αυτή την εσωτερική «κατάδυση», από τη Χρωματοθεραπεία!

Μπαίνοντας στον ασφυκτικό συρμό του μετρό, αγκαλιά με ένα χρυσό μπαλόνι (το οποίο μέσα έκρυβε ένα… εύστοχο μυστικό μήνυμα που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω), «έπιασα» χωρίς να το θέλω, την αντανάκλασή μου στο τζάμι του βαγονιού. Δεν ξέρω αν ήταν αποτέλεσμα του υπέροχου χτενίσματος που απέκτησα στο workshop, το γεγονός ότι μέσα από τα λόγια της Αλεξίας ένιωσα πολύ καλύτερα, μία ανακούφιση για όλα εκείνα που επιμένω να φορτώνω τον εαυτό μου, όμως για μία στιγμή, σε εκείνη την αντανάκλαση, είδα το ίδιο πολυάσχολο city girl, λίγο πιο όμορφο αλλά αναμφίβολα πιο αισιόδοξο και ζωντανό από ποτέ, σαν τα κορίτσια στις διαφημίσεις εσωρούχων ένα πράγμα.

Σ.σ. Φυσικά και, δεν άντεξα και χρησιμοποίησα την επόμενη κιόλας ημέρα τα νέα Detox προϊόντα της bioten σε ένα… beauté την Κυριακή!

 




Πηγή