Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Winter Yellow! Το κίτρινο είναι ό, τι πρέπει και για τον χειμώνα – 10 nail art που το αποδεικνύουν

«Πόσο υπέροχο είναι το κίτρινο χρώμα. Συμβολίζει τον ήλιο!»

Vincent Van Gogh

Ακόμα και αν δεν ξέρεις πολλά για τον Vincent Van Gogh, σίγουρα έχεις ακούσει το όνομά του και το ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Ο Vincent Van Gogh λοιπόν λάτρευε το κίτρινο. Λέγεται μάλιστα ότι έτρωγε κίτρινη μπογιά προκειμένου να βάλει μέσα του λίγη ευτυχία.

Πίνακας με την ονομασία «Ηλιοτρόπια». Είναι είναι από τους πιο γνωστούς του. Τον έκανε στην Arles, στη νότια Γαλλία, το 1888-1889. Ο Vincent ζωγράφισε συνολικά πέντε μεγάλους καμβάδες με ηλιοτρόπια σε ένα βάζο, με τρεις αποχρώσεις του κίτρινου και τίποτα άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, έδειξε ότι ήταν δυνατό να δημιουργηθεί μια εικόνα με πολλές παραλλαγές ενός μόνο χρώματος, χωρίς καμία απώλεια ευγλωττίας. Οι πίνακες με τους ηλίανθους είχαν ιδιαίτερη σημασία για τον Βαν Γκογκ καθώς «εξέπεμπαν ευγνωμοσύνη», όπως έχει γράψει ο ίδιος.

Yellow is capable of charming God

Θεωρούσε ότι το κίτρινο θα μπορούσε να γοητεύσει τον Θεό και το χρησιμοποιούσε σχεδόν σε κάθε πίνακά του, ενώ ήταν το βασικό χρώμα των πορτραίτων που έφτιανε με θέμα τον εαυτό του.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για το κίτρινο στο μανικιούρ αλλά δεν θα σε παραπέμψουμε σε όμορφα σχέδια ακόμα. Πάτα play στο παρακάτω τραγούδι, κάθισε αναπαυτικά και μάθε λίγα παραπάνω πράγματα για αυτό το τόσο όμορφο, πολύπλοκο και αντιφατικό χρώμα που, ίσως να θεωρείς ότι είναι -αυστηρά- μέρος της καλοκαιρινής παλέτας.

daily nailspiration nixia nail art manikiour sxedia nixion copy

True blue! 10 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για το σκούρο μπλε και 10 σκούρα μπλε μανικιούρ

Οι αντιφάσεις και η πολυπλοκότητα του κίτρινου

Το κίτρινο έχει έντονους και πολύ συναισθηματικούς συμβολισμούς. Μπορεί να σου φέρει στο μυαλό τον ζεστό ήλιο, που αγκαλιάζει το σώμα σου το καλοκαίρι, και το γλυκό κελάηδισμα ενός καναρινιού. Είναι ωστόσο, είναι ένα απατηλά περίπλοκο χρώμα.

Οι αποχρώσεις του μπορεί να είναι απαλές σαν αυτές που έχει το βούτυρο ή έντονες σαν τα πέταλα μίας μαργαρίτας. Αν αλλάξεις όμως την απόχρωση μπορεί να δημιουργήσεις πολύ διαφορετικούς συνειρμούς. Το κίτρινο, μπορεί πολύ εύκολα να συμβολίσει την ασθένεια για παράδειγμα.

via GIPHY

Το κίτρινο λοιπόν, προκαλεί αντιθέσεις. Από τη θετική πλευρά του, έχει συνδεθεί με το θάρρος και την γενναιότητα σε ορισμένους ανατολικούς πολιτισμούς. Για παράδειγμα, ως υπόσχεση γενναιότητας, οι αρχαίοι Ιάπωνες πολεμιστές φορούσαν ένα κίτρινο χρυσάνθεμο.

Root Beer: Αυτή η απόχρωση του καφέ είναι τάση σύμφωνα με την Pantone

japan

Εικόνα με την ονομασία «Samurai and Chrysanthemum» του Tsukioka Yoshitoshi έτος 1888

Από την άλλη πλευρά, το κίτρινο έχει συσχετισμούς που είναι αρνητικοί. Συμβολίζει τη ζήλια στη γαλλική κουλτούρα, τη θλίψη στην ελληνική κουλτούρα, το θάνατο και το πένθος σε πολλούς πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη σηματοδότηση των Εβραίων στη Ναζιστική Γερμανία, ενώ στη Γαλλία του 10ου αιώνα, οι πόρτες των εγκληματιών και των προδοτών ήταν βαμμένες κίτρινες.

Yellow Nails

Στα νύχια ειδικότερα, το κίτρινο έχει ταυτιστεί με τους σε λεκέδες από το κάπνισμα και έχει αποκτήσει κακή φήμη. Ναι, είναι πράγματι ένα περίπλοκο χρώμα, αλλά μετά από μία τρικυμιώδη σχέση μαζί του, έφτασα να το λατρέψω (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Με βοήθησε ο Van Gogh και οι συνειρμοί του καλοκαιριού μέχρι να φτάσω σε αυτή την αγάπη αλλά, σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν είναι αυστηρά καλοκαιρινό χρώμα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by THE REAL NAIL ART | MOSCOW (@cosmic.nails_)

Μπορεί να δώσει μία φωτεινή πινελιά στην μουντή παλέτα του χειμώνα γι΄αυτό το επέλεξα σαν θέμα του σημερινού nailspiration και μακρηγορώ τόσο για αυτό. Ανεξάρτητα λοιπόν από τη σχέση σου με αυτό το αντικρουόμενο χρώμα, θέλω να κάνεις ένα scroll και να δεις τα πιο όμορφα χειμερινά #YellowNailArt.

MEGA FALL NAIL POLISH

Σα να χειμώνιασε! Ώρα να διαλέξεις χειμερινά χρώματα για τα νύχια σου




Πηγή