Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ξηρό ή κατεστραμμένο δέρμα το καλοκαίρι; Τι να φάω για να ενυδατωθώ;

Ξηρό ή κατεστραμμένο δέρμα το καλοκαίρι; Τι να φάω για να ενυδατωθώ;

Το καλοκαίρι το δέρμα μας ξηραίνεται και αφυδατώνεται αρκετά, καθώς επηρεάζεται από την μεγάλη ποσότητα νερού που χάνουμε από το σώμα μας με τη μορφή του ιδρώτα, από το θαλασσινό νερό και το χλώριο αλλά και από τον πολύ δυνατό ήλιο.

Μπορεί επομένως το καλοκαίρι να είναι η καλύτερη εποχής για εμάς θα πρέπει όμως να φροντίσουμε ώστε να έχουμε ένα υγιές δέρμα.

Τι να φάτε

Καταναλώστε άφθονα φρούτα και λαχανικά όπως σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες, ντομάτα και καρότα τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά αλλά και βιταμίνη C.

Η πρωτεΐνη, με τη μορφή του άπαχου κρέατος, τα φασόλια, τα καρύδια και οι σπόροι, είναι επίσης το κλειδί για να κρατήσουμε το δέρμα μας υγιές και ενυδατωμένο.

Μην ξεχνάτε ποτέ να πίνεται άφθονο νερό. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια την ημέρα νερό αφού το μεγαλύτερο μέρος του σώματος μας αποτελείται από νερό.

Δεδομένου ότι το ασβέστιο μπορεί επίσης να χαθεί μέσω του ιδρώτα, είναι μια καλή ιδέα να το αντικαταστήσουμε με την κατανάλωση χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί).

 

 

 

Πηγή: onmed.gr