Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Your insta-questions: ΒΒ ή CC; Ποια πρέπει να διαλέξω;

Οι κρέμες BB και CC δεν είναι κάτι καινούργιο που εμφανίστηκε μόλις στον κόσμο της ομορφιάς. Υπάρχουν καιρό και πολλές γυναίκες δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτές. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως όλες ξέρουμε τα πάντα για τις πολυχρηστικές αυτές κρέμες και κάπως έτσι καταλήγουμε με ερωτήσεις σαν τη σημερινή, που μας κάνουν πολύ χαρούμενες. Λατρεύουμε βλέπεις τα πολυχρηστικά προϊόντα που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και συγκεκριμένα οι ΒΒ και οι CC είναι ό,τι πρέπει για την περίεργη εποχή που διανύουμε. Ας ξεμπερδέψουμε τα πράγματα λοιπόν…

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κρατήσεις είναι ότι οι ΒΒ και CC ΔΕΝ είναι απλές κρέμες με χρώμα. Οι κρέμες με χρώμα είναι μία τελείως διαφορετική κατηγορία. Οι BB και CC είναι κρέμες που έχουν χρώμα αλλά δεν ενυδατώνουν απλά. Περιέχουν δεκάδες άλλα στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα σου όμως διαφέρουν και μεταξύ τους αρκετά. Ας ξεκινήσουμε με τις ΒΒ.

Το ΒΒ σημαίνει Beauty Balm και είναι κρέμες που στοχεύουν στην κάλυψη αλλά και την πρόληψη μαζί με την προστασία της επιδερμίδας. Είναι το προϊόν που μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό, την ενυδατική κρέμα σου, τον αντιρυτιδικό ορό σου και το μεικάπ σου αν και η κάλυψη που προσφέρει είναι σχετικά ελαφριά. Είναι με λίγα λόγια πολλά προϊόντα σε ένα και είναι κατάλληλες αν δεν χρειάζεσαι πολύ έντονη κάλυψη και σε αφορά η φροντίδα του δέρματός σου και η πρόληψη. Οι CC διαφέρουν.

CC CREAM

Το CC σημαίνει Color Correction και αυτές οι κρέμες κάνουν ακριβώς αυτό: Διορθώνουν το χρώμα σου. Δεν σταματούν όμως εκεί. Είναι κρέμες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα μακροπρόθεσμα ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την εμφάνισή τους προσωρινά. Είναι το προϊόν που μπορεί να αντικαταστήσει την αντιρυτιδική σου, την αντιγηραντική σου, τον ορό για τις πανάδες, τον ορό για λάμψη και ούτω καθεξής. Είναι κατάλληλες για εσένα που θέλεις περισσότερη κάλυψη προστασία αλλά ΚΑΙ αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αν λοιπόν θέλεις ελαφριά κάλυψη και προστασία διαλέγεις ΒΒ ενώ αν θέλεις λίγο περισσότερη κάλυψη και αντιμετώπιση προβλημάτων, διαλέγεις CC. Γιατί λέμε όμως πως είναι τέλειες για την περίεργη εποχή που διανύουμε; Είναι οι κρέμες που μας λύνουν τα χέρια, είναι ιδανικές για κάτω από τη μάσκα αλλά και για τις work from home μέρες και γενικά κάνουν τη δύσκολη -πλέον- ζωή μας ευκολότερη. Κάνε τώρα ένα scroll στην παρακάτω gallery για μία μικρή ανακεφαλαίωση και για τις αγαπημένες μας ΒΒ και CC.

Διάβασε ακόμα: 10 sheet masks που θα ανανεώσουν την επιδερμίδα σου μετά το καλοκαίρι


Πηγή