Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Your insta-questions: Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ κάτω από τα μάτια έχει άμεσα αποτελέσματα;

Η θεραπεία του υαλουρονικού κάτω από τα μάτια έχει γίνει πολύ δημοφιλής και όχι άδικα. Είναι μία θεραπεία ιδιαίτερα ασφαλής που μπορεί να σε απαλλάξει από τους μαύρους κύκλους πανεύκολα και σχετικά άμεσα αλλά δεν είναι το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί. Όπως και με κάθε ενέσιμη θεραπεία, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι᾽αυτό επικοινωνήσαμε με τον Δρ. Μιχάλη Τσούνη ώστε να μας πει όλες τις λεπτομέρειες.

Για ποια κορίτσια είναι καλή επιλογή το υαλουρονικό οξύ κάτω από τα μάτια;
Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για γυναίκες που έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια λόγω έλλειψης πυκνότητας, λίπους δηλαδή. Αυτοί οι μαύροι κύκλοι είναι στην πραγματικότητα σκιές που δημιουργούνται και, γεμίζοντας την περιοχή με υαλουρονικό οξύ, επαναφέρουμε την πυκνότητα και εξαλείφουμε τις σκιές. Δεν είναι κατάλληλη θεραπεία για άλλα είδη μαύρων κύκλων όπως οι κληρονομικοί και σίγουρα όχι για σακούλες κάτω από τα μάτια.

Είναι άμεσα τα αποτελέσματα;
Ναι, είναι άμεσα αν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί ένα απόλυτα φυσιολογικό οίδημα στην περιοχή που κρατά μόλις για μία μέρα.

Πόσο πονάει η θεραπεία του υαλουρονικού οξέος κάτω από τα μάτια;
Καθόλου. Είναι μάλιστα από τις θεραπείες που κάνουμε χωρίς καν τοπική αναισθησία. Νιώθεις λίγη πίεση στην περιοχή και αυτό είναι όλο. Μάλιστα δεν γίνεται η έγχυση απευθείας κάτω από τα μάτια. Κάνουμε μία μικρή οπή στο ζυγωματικό και με τη χρήση μίας μικρής κάνουλας, διοχετεύουμε το υλικό με κατεύθυνση προς το κάτω μέρος του ματιού. Δεν πειράζουμε το ευαίσθητο δέρμα κάτω από τα μάτια.

16Arlington emn F20 009

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία; Είναι σαν το μπότοξ;
Η θεραπεία επαναλαμβάνεται μία φορά το χρόνο άρα δεν είναι σαν το μπότοξ. Επίσης, σε αντίθεση με το μπότοξ, υπάρχει μόνο μία εγκεκριμένη μάρκα υαλουρονικού οξέος που είναι κατάλληλο για τα μάτια. Δεν υπάρχει δεύτερη. Επίσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλη περιοχή. Το υαλουρονικό οξύ για τη θεραπεία των ματιών είναι πολύ διαφορετικό και είναι κατάλληλο μόνο για την συγκεκριμένη περιοχή. Αντίστοιχα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλου είδος υαλουρονικό οξύ κάτω από τα μάτια.

Με αυτό τον τρόπο εξαλείφουμε και τις ρυτίδες στην περιοχή;
Όχι. Για τις ρυτίδες χρησιμοποιούμε άλλα υλικά όπως το μπότοξ και διαφορετικού είδους υαλουρονικό οξύ. Η έγχυση γίνεται διαφορετικά και σε άλλα σημεία.

Άρα αυτά είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν οι γυναίκες όταν επιλέγουν τον ειδικό που θα εμπιστευθούν
Ασφαλώς. Πρέπει να είναι εξειδικευμένος ιατρός, όχι αισθητικός ή κάτι άλλο και να έχει εξειδίκευση στο πρόσωπο. Επίσης πρέπει να διασφαλίσουμε πως τα υλικά του, το υαλουρονικό οξύ που θα χρησιμοποιήσει δηλαδή, είναι το ένα, εγκεκριμένο υλικό κατάλληλο για την περιοχή. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι ασφαλές. Μιλάμε άλλωστε για τα μάτια. Είναι πολύτιμα.

Aalto emn S17 009

Πόσο κοστίζει λοιπόν μία θεραπεία;
Η θεραπεία θα κοστίσει από 200€ – 300€ ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες και κρατάει -όπως είπαμε- για ένα χρόνο. Είναι μία καλή ετήσια επένδυση και η σχέση τιμής-αποτελέσματος είναι εξαιρετική.

Υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν αλλεργίες ή αντιδράσεις;
Όπως με κάθε ξένο υλικό που μπαίνει στο δέρμα μας, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν αντιδράσεις αλλά σε πάρα πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν αντιδρά στο υαλουρονικό οξύ.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, το υαλουρονικό οξύ κάτω από τα μάτια δεν πονάει και τώρα που έχεις όλα τα δεδομένα, μπορείς να αποφασίσεις αν θα το κάνεις ή όχι. Εμείς βέβαια προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον Δρ. Μιχάλη Τσούνη το ιατρείο του οποίου μπορείς να το επισκεφθείς στη διεύθυνση Λεωφόρος Μεσογείων 163 Α, 11526, Αθήνα στο site www.yourface.gr για περισσότερες λεπτομέρειες και στα τηλέφωνα 210 6990484 και 6944221223 για ραντεβού.

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Θέλω να κόψω τα μαλλιά μου καρέ αλλά δεν ξέρω αν θα μου πηγαίνει


Πηγή