Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Your insta-questions: Θερμή ή ψυχρή; Ποια απόχρωση μαλλιών μου ταιριάζει;

Πριν ξεκινήσω με την –μακροσκελή- απάντηση στην ερώτησή σου θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε όταν μιλάμε για αποχρώσεις μαλλιών. Δεν είμαστε μόνες μας, υπάρχουν κορίτσια που δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα! Όταν αναφερόμαστε λοιπόν σε αποχρώσεις, θερμές ή ψυχρές, εννοούμε τις υπο-κατηγορίες των χρωμάτων ας πάρουμε για παράδειγμα το ξανθό. Το ξανθό μπορεί να είναι λευκό/πλατινέ και άρα ουδέτερο, μπορεί να είναι καραμελέ άρα θερμό, μπορεί να είναι και μπεζ άρα ψυχρό. Αντίστοιχα, το καστανό μπορεί να είναι σοκολατένιο άρα θερμό ή στα χρώματα του καφέ άρα ψυχρό.

Το θέμα τώρα είναι με ποιες αποχρώσεις μπορείς να πειραματιστείς εσύ. Ποιες σου ταιριάζουν; Πρώτα από όλα θα πρέπει να προσδιορίσεις τον τόνο της επιδερμίδας σου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνεις είναι να κοιτάξεις τις φλέβες σου και το χρώμα τους. Αν είναι μπλε έχεις ψυχρή επιδερμίδα, αν είναι πράσινες έχεις θερμή και αν δεν μπορείς ακριβώς να καταλάβεις το χρώμα τότε έχεις ουδέτερη επιδερμίδα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι όμως. Κράτα ένα λευκό χαρτί κοντά στο πρόσωπό σου και δες αν η επιδερμίδα σου δείχνει πιο ροζ ή πιο κίτρινη πλάι του. Αν δείχνει ροζ είσαι ψυχρή, αν δείχνει κίτρινη είσαι θερμή.

Ανάλογα λοιπόν με τον τόνο της επιδερμίδας σου, σου ταιριάζει και η αντίστοιχη απόχρωση χρώματος. Ναι, προφανώς μπορείς να δημιουργήσεις αντιθέσεις διαλέγοντας την αντίθετη απόχρωση από αυτή που σου ταιριάζει αλλά είναι ένα μεγάλο ρίσκο για το τελικό αποτέλεσμα. Αν λοιπόν είσαι θερμή, θα διαλέξεις θερμές αποχρώσεις και αν είσαι ψυχρή, θα διαλέξεις ψυχρές. Αν είσαι ουδέτερη είσαι μονόκερος… Σου πάνε όλα και δεν ξέρω τι κάνεις ακόμα εδώ. Πώς όμως θα δημιουργήσεις τις αντιθέσεις που λέγαμε; Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να κάνει ο κομμωτής σου μερικά high ή low lights ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου. Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσεις μαζί του και ΔΕΝ θα αποπειραθείς να κάνεις μόνη σου.

Για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη μπορείς να διαλέξεις μία celebrity twin! Όχι, δεν εννοώ να προσπαθήσεις να βρεις με ποια διάσημη μοιάζεις. Θέλω να βρεις μία σταρ που να έχει τα ίδια χρώματα με εσένα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι τα χρώματα που θα ήθελες να έχεις… τα χρώματα που πράγματι έχεις. Αφού τη βρεις κάνε την έρευνά σου και δες μερικές φωτογραφίες της με διαφορετικά χρώματα μαλλιών. Οι πιθανότητες να σας ταιριάζουν τα ίδια είναι μεγάλες. Κοίτα την επιδερμίδα της, το χρώμα των ματιών της, αν έχει φακίδες, ψάξε να τη βρεις σε παιδικές φωτογραφίες. Χρησιμοποιώντας τη σαν «guide» θα μπορέσεις να βρεις και τα δικά σου χρώματα.

Και τώρα ώρα για προτάσεις… Παρακάτω σου έχω ψυχρές, θερμές και ουδέτερες αποχρώσεις για καστανά, ξανθά και κόκκινα μαλλιά. Κάνε λοιπόν ένα scroll για να εμπνευστείς και αν έχεις και άλλες απορίες μη φοβηθείς, είμαστε όλες διαφορετικές και υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στον κανόνα!

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Τι είναι τελικά η εμφύτευση φρυδιών; Μπορούμε να την κάνουμε όλες;

 


Πηγή