Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Your insta-questions: Υποφέρω από αλλεργίες και μαζί η επιδερμίδα μου. Υπάρχει λύση;

Οι αλλεργίες της άνοιξης δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις. Εκτός και αν σκοπεύεις να μείνεις μέσα στο σπίτι όλη μέρα, κάθε μέρα (γνώριμο ακούγεται) και να μην βγαίνεις ούτε στο μπαλκόνι, κάποια στιγμή η επιδερμίδα σου θα έρθει σε επαφή με τη γύρη που προκαλεί όλα αυτά τα θέματα τόσο στην επιδερμίδα σου όσο και στα μάτια ή και το αναπνευστικό σου. Καταλήγεις λοιπόν με βουλωμένη μύτη, μάτια που τρέχουν συνέχεια και δέρμα κόκκινο, ερεθισμένο, με κνησμό και πολύ ΠΟΛΥ ξηρό. Hello spring!

Καθώς η γύρη και όλα τα υπόλοιπα αλλεργιογόνα εισέρχονται στον οργανισμό σου, το σώμα σου τους φέρεται σαν ιούς! Τους επιτίθεται με μένος για να τους εξοντώσει και γι᾽αυτό, στο σύνολό τους, τα συμπτώματα της αλλεργίας μοιάζουν με αυτά του κρυώματος. Το σώμα σου φέρεται στη γύρη με τον ακριβώς ίδιο τρόπο. Δεδομένου μάλιστα ότι, παίρνουμε πολύ περισσότερες βιταμίνες και προσέχουμε το ανοσοποιητικό μας προκειμένου να προστατευτούμε από τον μέγα εχθρό: τον κορονοϊό, ο οργανισμός μας δεν χαρίζεται ούτε στο ελάχιστο στα αλλεργιογόνα και ξεκινά μία μάχη μέχρι τέλους. Για αυτό δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα, είναι απόλυτα φυσιολογική λειτουργία του σώματός σου και μάλιστα καλοδεχούμενη.

Το να βάλεις βέβαια τον εαυτό σου σε μία προσωπική, πολύ αυστηρή καραντίνα μέσα στην καραντίνα προκειμένου να αποφύγεις την επαφή με τα αλλεργιογόνα… ερμ… αποκλείεται. Τι γίνεται λοιπόν; Για την καταρροή και τα πρησμένα μάτια δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι παραπάνω από ένα κολλύριο και αποσυμφορητικά σπρέι. Για την επιδερμίδα σου όμως έχω παραπάνω προτάσεις. Αρχικά πρέπει να καταλάβεις τι συμβαίνει. Η ξηρότητα που νιώθεις είναι αποτέλεσμα των εξανθημάτων που εμφανίζονται είτε όταν εισπνεύσεις γύρη είτε όταν έρθει το δέρμα σου σε επαφή μαζί της. Καθώς το σώμα σου μάχεται για να διώξει τον εχθρό, επιτίθεται και στον ίδιο σου τον δερματικό φραγμό, δημιουργεί με λίγα λόγια παράπλευρες απώλειες.

Αυτό που πρέπει εσύ να κάνεις λοιπόν είναι να ενδυναμώσεις τον δερματικό σου φραγμό για να περιορίσεις τη ζημιά. Πρόσεξε όμως, τα συνηθισμένα σου προϊόντα μπορεί να μην λειτουργούν όπως άλλοτε και είναι λογικό. Έχει γίνει ένας μικρός χαμός στην επιδερμίδα σου και all bets are off! Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δροσίσεις την περιοχή και να την καθαρίσεις καλά. Ακόμα και αν είσαι έξω, ρίξε άφθονο νερό για να φύγει η γύρη από πάνω σου και θα σου προτείναμε να έχεις πάντα μαζί σου ένα σπρέι με ιαματικό νερό.

iamatika nera

Από αριστερά: Vichy, Eau Thermale / Avene, Spray Eau Thermale / La Roche-Posay, Eau Thermale

Το επόμενο βήμα δεν είναι να βάλεις την κρέμα σου για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου που έχει αρχίσει να γίνετια ξηρή. Πρέπει να επενδύσεις σε προϊόντα ειδικά διαμορφωμένα για τις αλλεργίες όπως ο ορός Toleriane Ultra Dermallergo της La Roche-Posay. Είναι ένας ορός που παρέχει άμεση και εντατική ανακούφιση της δυσφορίας και επανόρθωση του δερματικού φραγμού, με βέλτιστη ανοχή για περιορισμό του κινδύνου δερματικών αντιδράσεων. Ναι, θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος.

 la roche allergy

Έπειτα, πρέπει να προσέχεις με τι σαπούνι καθαρίζεις το πρόσωπό σου. Η επιδερμίδα σου ήδη υποφέρει γι᾽αυτό πρέπει να της φερθείς ήπια και σωστά χρησιμοποιώντας ένα απαλό σαπούνι. Αν μας ρωτάς, η καλύτερη λύση είναι τα βρεφικά σαπούνια. Δεν υπάρχει κάτι πιο απαλό και φιλικό προς την επιδερμίδα. Τέλος, πρέπει να προσπαθήσεις να μην ξύνεσαι αν και ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο. Οι αλλεργίες θα περάσουν αν κάνεις τις σωστές κινήσεις και το ξύσιμο θα παρατείνει το βασανιστήριο…

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, για να βοηθήσεις το δέρμα σου που την άνοιξη υποφέρει από τις αλλεργίες: το καθαρίζεις από τη γύρη όσο πιο συχνά μπορείς, το δροσίζεις με ιαματικό νερό, φοράς τον ειδικό ορό που έφτιαξε η La Roche-Posay για εσένα και προσπαθείς να μην ξύνεσαι. Η άνοιξη θα δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι σύντομα γι᾽αυτό υπομονή girl, σε καταλαβαίνουμε και καθώς σου γράφουμε αυτές τις γραμμές δίνουμε μάχη με τον εαυτό μας για να μην αρχίσουμε να ξύνουμε το πρόσωπό μας #relatable!

Διάβασε ακόμα: Sunkissed! 10 μπρόνζερ για να αποκτήσεις άμεσα ηλιοκαμένη όψη

 


Πηγή