Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Your insta-questions: Όποτε χρησιμοποιώ λάδι μαλλιών χρειάζομαι λούσιμο αμέσως μετά! Τι κάνω λάθος;

Τα έλαια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στα μαλλιά σου, όποιος και αν είναι ο τύπος τους και ναι, ακόμα και αν είναι λιπαρά. Μπορούν να σε βοηθήσουν στο styling, μπορούν να κάνουν θαύματα για το τριχωτό αλλά αν δεν επιλέξεις το σωστό έλαιο, σίγουρα θα νομίζεις ότι δεν κάνει για εσένα. Κάπως έτσι καταλήγεις να έχεις απορίες σαν τη σημερινή ή ακόμα χειρότερα, απέχθεια για τα έλαια γενικά. Θέλουμε όμως να τα αγαπήσεις γι᾽αυτό θα σου εξηγήσουμε τι κάνεις λάθος και τι τελικά πρέπει να κάνεις. Το πρώτο λάθος είναι ότι δεν κάνεις προσεκτική επιλογή και αυτό είναι ίσως και το μόνο λάθος σου. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή για να καταλάβεις.

 Δεν κάνουν όλα τα λάδια για όλους τους τύπους μαλλιών. Αν έχεις επιχειρήσει να βάλεις αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο, ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε άλλο έλαιο στα μαλλιά σου επειδή διάβασες ότι είναι καλό και όχι επειδή κάνει για τον δικό σου τύπο μαλλιών τότε υπάρχει πρόβλημα. Όλα τα έλαια που προαναφέραμε είναι καλά αλλά για συγκεκριμένα μαλλιά. Αν θέλεις λοιπόν να χρησιμοποιήσεις καθαρά έλαια έχε σαν κανόνα τα παρακάτω:

Α) Το λάδι καρύδας είναι ιδανικό για τα ξηρά ή σγουρά μαλλιά

Β) Το έλαιο jojoba είναι ιδανικό για λιπαρά μαλλιά

Γ) Το ελαιόλαδο είναι τέλειο για κάθε τύπο μαλλιών.

Περίμενε όμως… «Έχω ξηρά μαλλιά και το λάδι καρύδας μου τα λαδώνει» θα μου πεις. Ναι, τα λαδώνει αν δεν το χρησιμοποιείς σωστά. Αρχικά πρέπει να αποφεύγεις τη ρίζα αν χρησιμοποιείς το λάδι σαν προϊόν styling ή pre-styling. Μπορείς να το βάλεις στη ρίζα σου (και πρέπει) κάνοντας μασάζ μόνο σαν θεραπεία και μόνο αν λουστείς έπειτα.  Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα έλαια και για όλους τους τύπους μαλλιών. Ναι, μπορείς να κάνεις θεραπεία με λάδι ακόμα και στο λιπαρό τριχωτό.

ladi karidas

Ό,τι ισχύει για την επιδερμίδα μας ισχύει και για το δέρμα του κεφαλιού μας. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, το να αφαιρείς ΟΛΗ τη λιπαρότητα από το τριχωτός σου δίνει σήμα στον οργανισμό σου ότι κάτι δεν πάει καλά και έτσι το δέρμα σου παράγει.. καλά το κατάλαβες… ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Μία φορά την εβδομάδα λοιπόν, σχεδόν επιβάλλεται να κάνεις μία θεραπεία με λάδι αν έχεις λιπαρά μαλλιά. Ωραία τα είπαμε για πριν το λούσιμο όμως αλλά αυτό που σε καίει είναι το styling. Βάζεις λάδι και τα μαλλιά σου δείχνουν αμέσως λαδωμένα. Αυτό σημαίνει ότι είτε βάζεις πολύ, είτε δεν έχεις το σωστό λάδι. Τα περισσότερα λάδια του εμπορίου εξηγούν για ποιους τύπους μαλλιών είναι κατάλληλα γι᾽αυτό κοίτα καλά την ετικέτα και μην αγοράζεις κάτι μόνο επειδή νομίζεις ότι το χρειάζεσαι.

ladia mallion sgoura

Για παράδειγμα, αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά, είναι λογικό να νομίζεις ότι τα δικά σου χρειάζονται ένα βαρύ λάδι αλλά δεν ισχύει πάντα. Επίσης, πρέπει να θυμάσαι ότι το λάδι μένει στην επιφάνεια της τρίχας και δεν ενυδατώνει πραγματικά. Αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά που δεν φριζάρουν ή δεν είναι βαμμένα, ένα ελαφρύ λάδι θα κάνει καλύτερη δουλειά. Αν πάλι έχεις λεπτά μαλλιά με ντεκαπάζ στις άκρες, που φριζάρουν τότε ένα βαρύ λάδι θα σε βοηθήσει. Ο καλύτερος για να σου προτείνει το λάδι που έχεις ανάγκη είναι ο κομμωτής σου. Αυτός θα σου πει και πόσο πρέπει να βάζεις…Ναι, η ποσότητα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και παίζει ρόλο. Όπως είπα παραπάνω, αν έχεις λεπτά μαλλιά με ντεκαπάζ και φριζάρισμα στις άκρες ναι, ένα πλούσιο έλαιο θα σε ωφελήσει αλλά όχι αν βάλεις το μισό μπουκάλι και όχι αν το βάλεις σε στεγνά μαλλιά. Άσε τον κομμωτή σου να σου εξηγήσει τι χρειάζονται τα δικά σου μαλλιά και ναι, παίζει ρόλο αν θα βάλεις το έλαιο σε στεγνά ή βρεγμένα.

ladia mallion

Οι συνδυασμοί ελαίων, ποσότητας και τρόπου χρήσης είναι δεκάδες γιατί η κάθε μία από εμάς είναι ξεχωριστή αλλά έχουμε όλες ένα κοινό: Την ανάγκη για το λάδι οπότε μην το διαγράφεις από τη ρουτίνα σου επειδή δεν έχεις βρει το σωστό. Οι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα είναι πάρα πολλοί (πορώτητα, τύπος τρίχας, είδες styling, τεχνικές εργασίες, εποχή) και για να βρεις τον δικό σου συνδυασμό πρέπει να ψάξεις λίγο παραπάνω. Μην φοβάσαι λοιπόν το λάδι, απλά ψάξτο λίγο πιο σοβαρά. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσεις σε αυτό, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Όπως μας έχει πει άλλωστε και ο Sam McKnight, τα μαλλιά σου σου δίνουν πίσω αυτό που τους προσφέρεις! Δες τώρα δέκα τέλεια λάδια μαλλιών που έχουμε δοκιμάσει και εμπιστευόμαστε…

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Τι είναι τελικά η εμφύτευση φρυδιών; Μπορούμε να την κάνουμε όλες;


Πηγή