Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Άνοιγμα Σχολείων: Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι – Τα 16 μέτρα προφύλαξης για τον κορονοϊό

Η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους και τα διαλείμματα θα διεξάγονται διαφορετικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (2/9), η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «Η μάσκα είναι ό,τι πιο πολύτιμο σε καιρό πανδημίας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα σχολεία». Δε θα μπαίνει κανείς στην τάξη χωρίς μάσκα. Ούτε μαθητής, ούτε καθηγητής ούτε γονιός, οποιοσδήποτε. Xρήση μάσκας απ’ όλους και στα λεωφορεία, οδηγούς, συνοδούς, μαθητές» υπογράμμισε.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει λάβει 16 μέτρα πρόληψης και προφύλαξης από τον κορονοϊό, υπό τα οποία θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Να σημειωθεί ότι οι προδιαγραφές αυτές θα ισχύσουν όχι μόνο για τα σχολεία, αλλά και για τα φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κτλ.

1. ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Η χρήση της μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, ενώ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από Νηπιαγωγείο έως και την τρίτη Δημοτικού.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία θα διαθέσει δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημοσίων αλλά και ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr


Πηγή