Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Έμβρυα κουνιούνται μέσα στη μήτρα – Εντυπωσιακά στιγμιότυπα (vid)

Πολλά από τα όργανα του μωρού έχουν αναπτυχθεί ήδη από το τέλος του πρώτου τριμήνου. Το έμβρυο ξεκινάει να κινείται μέσα στην μήτρα την 8η με 9η εβδομάδα κύησης, οι κινήσεις του, ωστόσο, τότε, δεν γίνονται αντιληπτές.

Στο δεύτερο τρίμηνο το μωρό είναι ξεκάθαρα πιο κινητικό μέσα στη μήτρα. Κουνάει χέρια, πόδια και από τον πέμπτο ιδιαίτερα μήνα και μετά οι κινήσεις του είναι έντονα αισθητές. Στο τρίτο τρίμηνο έχουν αναπτυχθεί αρκετά και οι αισθήσεις του εμβρύου και μπορεί να αντιληφθεί εξωτερικά ερεθίσματα.

Με πόση δύναμη κλωτσάει το μωρό;

Οι κλωτσιές του μωρού διαφοροποιούνται. Κάποιες είναι πιο δυνατές από άλλες και ερευνητές από το Imperial College of London σε μελέτη τους προσπάθησαν να μετρήσουν τη δύναμη αυτή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Royal Society Interface, η δύναμη της κλωτσιάς ξεπερνά τα 40 Newton. Μετά την 30η εβδομάδα κύησης η δύναμη αυτή των εμβρύων πιθανά υποχωρεί, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο στη μήτρα.

Βίντεο δείχνει μωρά να κινούνται μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους

Όσες φορές και να δούμε μωράκι να κουνιέται μέσα στην κοιλιά, δεν γίνεται να μην νιώσουμε δέος και θαυμασμό. Το μωρό δηλώνει την παρουσία και πολλοί είναι οι γονείς που απαθανατίζουν τα στιγμιότυπα αυτά.

Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει διάφορα τέτοια στιγμιότυπα και δεν ξέρουμε πιο είναι πιο εντυπωσιακό.

Απολαύστε το.


Πηγή