Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Ένα λάθος στη βαφή μαλλιών διορθώνεται εύκολα;

Πολλές από εμάς τρέξαμε στο αγαπημένο μας κομμωτήριο από τις πρώτες ημέρες που άνοιξαν μετά την καραντίνα για να κουρετούμε, να βάψουμε τα μαλλιά μας ή να ακολουθήσουμε κάποια θεραπεία. Πάντα έχουμε απορίες για τα μαλλιά μας. Για το χρώμα, για το τι θα συμβεί αν δεν πετύχει η βαφή, αν πρέπει να κάνουμε κάποια θεραπεία πριν βγούμε στον ήλιο και άλλα πολλά. 

Ρωτήσαμε, λοιπόν, τη Δήμητρα Δανίκα, hairstylist όλα όσα είχαμε στο μυαλό μας και ιδού τις μας απάντησε.

Ένα λάθος στη βαφή μαλλιών διορθώνεται εύκολα;

Η διόρθωση όσο αφορά το χρώμα αν επανέρχεται εύκολα έχει να κάνει αρχικά από την με την απόκλιση του χρώματος από το επιθυμητό. Πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες είναι κάτι που χρειάζεται αρκετό χρόνο στο κομμωτήριο και ίσως και επομένο ραντεβού.

Πριν ξεκινήσουμε τα μπάνια στην παραλία και την έκθεση στον ήλιο πρέπει να κάνουμε κάποια θεραπεία για να προστατεύσουμε την τρίχα των μαλλιών μας;

Το καλοκαίρι λόγω της συνάντησης των μαλλιών μας με τον ήλιο και την θάλασσα οι θεραπείες που είναι απαραίτητες είναι αυτές που προσφέρουν αναδόμηση και  πλούσια ενυδάτωση. Προτιμώντας προϊόντα με αντιηλιακή προστασία και αντιηλιακα φίλτρα. Αν ίσως είναι κάτι που θα πρέπει να γνωρίζουμε αν επιλέξουμε την ισιωτικη κερατινης αυτή την περίοδο, είναι ότι θα έχουμε λιγότερη διάρκεια στο αποτελέσμα από ότι συνήθως , αυτό αν κάνουμε μπάνια στην θάλασσα ή και στην πισίνα.

Υπάρχει κάποιο κούρεμα που «βολεύει» όλες τις γυναίκες το καλοκαίρι;

Το κούρεμα είναι κάτι πολύ προσωποποιημενο που κανείς πρέπει να λάβει υπόψιν του την φυσική κατάσταση των μαλλιών, αν είναι ίσια, σπαστά σγουρά, τις φύτρες και την κατεύθυνση τους και φυσικά το πρόσωπο και τις αποστάσεις των χαρακτηριστικών του, τέλος τις συνήθειες της κάθε γυναίκας. Όλα τα παραπάνω συντελούν σε ένα πιο σωστό  και με διάρκεια αποτέλεσμα αλλά και σε πιο υγιή μαλλιά καθώς αυτό είναι σίγουρα ζητούμενο στην μετά την καραντίνα περίοδο.

Από όλα όσα είδες αυτές τις ημέρες, που ας πούμε επιστρέψαμε στην κανονικότητα, οι γυναίκες αποζητούν ξανά το φυσικό τους χρώμα ή όχι;

Oι γυναίκες που άφησαν τα φυσική τους γκρίζα ρίζα να “ξεπροβάλει” αρκετά, έτσι ώστε  στην επίσκεψη τους στο κομμωτήριο με ειδικές τεχνικές χρώματος να μπορούν να επαναφέρουν τα φυσικά τους γκρίζα μαλλιά. Αλλά και γενικότερα φαίνεται να ενισχύεται ακόμη περισσότερο η τάση του ballayage είτε με φυσικά ανοίγματα είτε με πιο έντονες διαφορές και αποχρώσεις αλλά διατηρώντας την φυσική ρίζα σχεδόν ανέγγιχτη. 

Ευχαριστούμε πολύ την Δήμητρα Δανίκα, hairstylist.

 


Πηγή