Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Έξι εύκολες δουλειές του σπιτιού που μπορούν να κάνουν τα νήπια

Αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη μετάβαση, ειδικά όταν είναι τόσο απρόθυμα να κάνουν ακόμη και τα πιο απλά καθήκοντα, όπως να μαζέψουν τις πιτζάμες τους ή να φέρουν μια μπανάνα από το μπολ φρούτων.

Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσετε – γι’ αυτό και σας προτείνουμε αυτά τις έξι διασκεδαστικές και εύκολες οικιακές δουλειές για να κάνει το μικρό παιδί σας. Όχι μόνο θα βοηθήσει τη μαμά ή τον μπαμπά, αλλά θα ενθαρρύνει την αίσθηση ευθύνης του και θα διαπιστώσει ότι σε μια οικογένεια ο καθένας πρέπει να κάνει κάτι.

Δουλειές στο ύψος τους

Βρείτε τα κατάλληλα για το ύψος τους καθήκοντα, προσαρμοσμένα για μικρά παιδιά, όπως το ξεσκόνισμα χαμηλών επίπλων που βρίσκονται στο σαλόνι. Δεν χρειάζονται προϊόντα καθαρισμού ή χημικά προϊόντα. Απλά δώστε στο μικρό σας ένα υγρό πανί ή ένα ξεσκονόπανο και ζητήστε του να καθαρίσει όλα τα μικρά έπιπλα στο σπίτι.

Αποθήκευση παιχνιδιών

Η «τακτοποίηση του δωματίου» γενικά θεωρείται βαρετή δουλειά στα περισσότερα μικρά παιδιά. Ωστόσο, αν τα καλάθια και οι κουβάδες είναι φωτεινοί και χρωματιστοί, όχι μόνο κάνουν υπέροχη την αποθήκευση παιχνιδιών, αλλά είναι επίσης και διασκεδαστικό. Ζητήστε του να βάζει όλα τα τουβλάκια στο πράσινο κουτί, όλες τις κούκλες στο κίτρινο και πάει λέγοντας.

Σφουγγάρισμα

Το σφουγγάρισμα είναι μια δουλειά που απαιτεί υπομονή. Δώστε ένα βρεγμένο πανί στο μικρό σας και ζητήστε του με τα χεράκια του να περάσει το πάτωμα. Μην βιάζεστε και πάντα να βρίσκεστε κοντά του για να μην γλιστρήσει.

Να μπουν τα πάντα στη θέση τους

Ενώ το παιδί σας μπορεί να μην ξέρει πού τοποθετούνται αρκετά πράγματα στο σπίτι, πιθανότατα θα γνωρίζει ποια από τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω από το σπίτι ανήκουν σε εκείνο. Ζητήστε του λοιπόν να μαζέψει ό,τι είναι δικό του, πηγαίνοντάς το στο δωμάτιό του και βάζοντάς το στη θέση του.

Πλυντήριο ρούχων

Αδειάστε τα άπλυτα ρούχα στο πάτωμα και ζητήστε του να τα χωρίσει. Τα λευκά με τα λευκά, τα χρωματιστά με τα χρωματιστά και τα σκούρα με τα σκούρα. Έπειτα, ζητήστε του να βάλει τη μία στοίβα από αυτά στο πλυντήριο. Γεμίστε μαζί με απορρυπαντικό το πλυντήριο, πείτε του ποια κουμπιά να πατήσει και έτοιμο.

Επιχείρηση σουπερμάρκετ

Ζητήστε από το παιδί να σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τα ψώνια στα ντουλάπια. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να τα τακτοποιήσετε, αλλά αξίζει τον κόπο όταν το παιδί σας αρχίσει τελικά να οργανώνει το ντουλάπι καλύτερα από εσάς.

πηγή: Babyology.com


Πηγή