Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Έξι λόγοι για να εντάξεις αυτό το smoothie καρπούζι στη διατροφή σου (vid)

Το καρπούζι είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού και τα οφέλη από την κατανάλωσή του, είναι πολλά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καρπούζι μας δίνει ενέργεια, κάνει καλό στην επιδερμίδα, συμβάλλει στην απώλεια βάρους και τονώνει τον οργανισμό μας.

Ας δούμε αναλυτικά τα οφέλη του καρπουζιού παρακάτω.

Κάνει καλό στο δέρμα

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε καροτίνη, η οποία βοηθά στη διατήρηση της νεανικής μας όψης. Το καρπούζι περιέχει επίσης βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση του κολλαγόνου, την ομάδα ινωδών πρωτεϊνών που αναστέλλει τις ρυτίδες και τη γερασμένη επιδερμίδα.

Μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου

Τα καρπούζια είναι πλούσια σε λυκοπένιο το οποίο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20%.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζει τον οργανισμό.

Χαλαρώνει τους μυς

Εάν έχεις συχνά πιασμένους μυς, το καρπούζι μπορεί να σε ανακουφίσει από τον πόνο και να κάνει τους μυς σου να χαλαρώσουν.

Προσφέρει ενυδάτωση

Το καρπούζι αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό του από νερό. Τρώγοντας λοιπόν μία φέτα καρπούζι, δεν ικανοποιείς μόνο το αίσθημα πείνας που μπορεί να έχεις, αλλά παράλληλα ενυδατώνεις τον οργανισμό σου.

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους

Το καρπούζι δεν έχει λιπαρά και έχει μόλις 40 θερμίδες ανά μερίδα. Η περιεκτικότητά τους σε νερό φτάνει το 92% και είναι το ιδανικό σνακ εάν προσέχεις τη διατροφή σου ή θέλεις να χάσεις μερικά κιλά ενόψει καλοκαιριού.

Συνταγή για smoothie καρπούζι

Εάν δε θέλεις να απολαύσεις το καρπούζι σκέτο, μπορείς να δοκιμάσεις και την παρακάτω συνταγή για ένα λαχταριστό, υγιεινό και άκρως δυναμωτικό smoothie. Δες τα υλικά που θα χρειαστείς στο βίντεο που ακολουθεί.


Πηγή