Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έξι πράγματα που μάθαμε για τη μητρότητα από την Beyoncé

Για παράδειγμα κάποια στιγμή, ρωτήθηκε για το πώς χειρίζεται τις αμφιβολίες που έχει ως μαμά και τι είναι δύσκολο για αυτήν.

Όσοι βρίσκονται κοντά στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της Beyoncé, μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι η μητρότητα έχει διαμορφώσει πραγματικά το πώς σκέφτεται, το πώς λαμβάνει αποφάσεις και μεταχειρίζεται το σώμα της και τους ανθρώπους γύρω της. Το να γίνει μητέρα, να χάσει ένα παιδί και να αποκτήσει δίδυμα, σίγουρα έπαιξε ρόλο στον τρόπο που συμπεριφέρεται μέσα και έξω από το σπίτι της. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έχει γίνει έμπνευση για πολλές μαμάδες.

Ορίστε έξι πράγματα που δίδαξε η Beyoncé

Τα σπουδαία πράγματα για να γίνουν, χρειάζονται πίστη

Η δημιουργικότητά της πηγάζει μέσα από την πίστη της. Όπως η ίδια πιστεύει, τα περισσότερα μεγάλα πράγματα στη ζωή συμβαίνουν λόγω της πίστης και αργά ή γρήγορα θα συμβούν αν το θέλουμε πραγματικά.

Ως μητέρες, δεν έχουμε πίστη καθημερινά; Προσευχόμαστε για την υγεία των παιδιών μας, θέλουμε πάντα να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα, τα φροντίζουμε και πάντα βάζουμε το δικό τους συμφέρον πάνω από όλα.

Εκτιμήστε τον εαυτό σας εκτός ​​από τη εξωτερική σας εμφάνιση

Η περίοδος μετά τον τοκετό, πάντα είναι δύσκολη για πολλές… πολλές μαμάδες. Μια μαμά χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει από τον τοκετό, προσπαθεί να ξεπεράσει την έλλειψη ύπνου, τα ψυχικά σκαμπανεβάσματα, τις αλλαγές από τις ορμόνες και στη συνέχεια, τις σκέψεις για το πώς δείχνει το σώμα της.

Αλλά μαντέψτε τι – είστε κάτι περισσότερο από τη εξωτερική σας εμφάνιση. Και αυτή είναι μια υπενθύμιση που πρέπει να κάνετε ως γυναίκες συχνά στον εαυτό σας. Οι γυναίκες τείνουν να είναι πολύ σκληρές σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά δεν θα έπρεπε να το σκέφτονται αυτό. Το κορμί τους κατάφερε κάτι θαυμάσιο. Να φέρει στον κόσμο το παιδί τους.

Έχετε περισσότερη δύναμη απ’ όση πιστεύετε

Η Beyoncé έμαθε να λέει όχι σε πράγματα που δεν ήταν καλά για αυτήν και πόσο καλύτερα θα νιώθαμε και εμείς εάν κάναμε το ίδιο. Ως μητέρες έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ισχυρότερες από όσο πιστεύουμε.

Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σας

Η Beyoncé είχε δύο γονείς όπου ήταν στο πλευρό της από τη στιγμή που γεννήθηκε μέχρι και τη στιγμή που απέβαλε. Η μητρότητα και η φροντίδα της μαμάς δεν σταματάει σε κάποια ηλικία. Οι μαμάδες συνεχίζουν να φροντίζουν τα παιδιά τους, μέχρι τη στιγμή που θα φύγουν από τη ζωή. Ακούνε τα παράπονα των παιδιών τους, συμπάσχουν, ανακουφίζουν, αγκαλιάζουν και φιλάνε. Το ίδιο να κάνετε και εσείς στον εαυτό σας. Φροντίστε τον σαν να ήταν ένα ακόμη παιδί σας.

Ξεκινήστε με στόχους

Η Beyoncé κάθε φορά που ξεκινά ένα μεγάλο project, προσεύχεται και βάζει στόχους. Προγραμματίζει τα πάντα και εγκαταλείπει τις προσπάθειες μέχρι να πετύχει τον στόχο της. Το ίδιο ισχύει και για όλες εσάς. Όσο ακατάστατο είναι το σπίτι, όσο διάβασμα και αν έχει το παιδί σας, όσα ρούχα και αν υπάρχουν στην λεκάνη, όλα θα γίνουν μόνο με σωστό προγραμματισμό.

Πρέπει να ακούτε το σώμα σας

Οι μητέρες έχουν αυτήν την κακή συνήθεια. Να μην ξεκουράζονται όταν είναι απαραίτητο απλά και μόνο, για να αποδείξουν ότι είναι οι σούπερ γυναίκες. Τι γίνεται όμως, όταν το σώμα ξεσπά; Όταν αρρωσταίνει; Όταν εμφανίζει συμπτώματα που δείχνουν με τον δικό τους τρόπο ότι πρέπει να σταματήσει να κάνει την υπερπροσπάθεια; Φροντίστε το σώμα σας. Αγαπήστε το. Αποδεχτείτε το. Μην το καταστρέφετε. Μην το κουράζετε.

Η Beyoncé έχει σίγουρα μια ζωή που είναι αρκετά διαφορετική από τη δική μας, όμως ως άνθρωπος και ως προσωπικότητα μέσα από τις πράξεις της, δείχνει πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε και εμείς για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Αφιερώστε χρόνο στα παιδιά και τον σύζυγό σας μετά τη δουλειά, φάτε υγιεινά, φροντίστε όσο μπορείτε περισσότερο το σώμα σας και κάντε ό,τι είναι καλύτερο για τα παιδιά και την οικογένειά σας.

Δεν υπάρχει οδηγός μητρότητας για να είναι μια μαμά τέλεια ή η τέλεια συμβουλή για να τα καταφέρετε. Αν υπήρχε να είστε βέβαιες ότι θα σας την είχαμε πει.

πηγή:mom.com




Πηγή