Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Έχεις θαμπό δέρμα; Σίγουρα φταίνε αυτά που τρως- Δες τι να αποφεύγεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς αν δεν νιώθεις όμορφη εσωτερικά, το ίδιο αντανακλάται και στο δέρμα σου. Η σωστή διατροφή και η πρόσληψη αρκετού νερού είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες για μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα και σε συνδυασμό με μια άκρως αποτελεσματική ενυδατική κρέμα βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματός σου.

Όταν το δέρμα μας φαίνεται θαμπό, είναι εύκολο να αναζητήσουμε μια γρήγορη λύση για να το επαναφέρουμε στα επιθυμητά -για εμάς- δεδομένα. Ωστόσο, επενδύοντας χρόνο σε αυτό που «βάζεις στο σώμα σου» μπορεί να βελτιστοποιήσεις αυτή τη διαδικασία με πιο γρήγορους και αποδοτικότερους ρυθμούς.

Η έρευνα που διεξήχθη από την British Dietetic Association διαπίστωσε ότι ενώ το υγιές και ελαστικό δέρμα υπαγορεύεται εν μέρει από τα γονίδια μας, η πρόσληψη βιταμινών, η διατροφή, η ενυδάτωση και η κατανάλωση αλκοόλ παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς φαίνεται το δέρμα μας.

Μήπως τελικά μερικά από τα αγαπημένα μας υλικά στην κουζίνα σαμποτάρουν τη λάμψη μας;

 Προτίμησε φρέσκα φρούτα και λαχανικά ​​

Επιστημονικές έρευνες διαπίστωσαν ότι τα καροτενοειδή, τα οποία είναι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία του δέρματος. Η βιταμίνη C που βρίσκεται σε πορτοκάλια, μάνγκο και φράουλες είναι ιδανική για την παραγωγή κολλαγόνου κάνοντας το δέρμα μας να φαίνεται φρέσκο. 

Μια διατροφή επικεντρωμένη σε υψηλής περιεκτικότητα σε άπαχες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, υγιή έλαια, ωμά φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά είναι η καλύτερη υποστήριξη ενός υγιούς δέρματος, λένε οι ειδικοί. 

Τα τρόφιμα που κάνουν το δέρμα μας θαμπό

Τα λιπαρά ψάρια, το αβοκάντο, τα αυγά, οι γλυκοπατάτες , τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για το δέρμα μας. Ωστόσο, μία από τις κύριες αιτίες της θαμπής επιδερμίδας είναι η αφυδάτωση. Το U.S. National Academies of Sciences, Engineering and Medicine υποστηρίζει πως οι γυναίκες χρειάζονται 11,5 φλιτζάνια νερού την ημέρα ενώ οι άντρες 15,5 για να είναι πλήρως ενυδατωμένοι. Αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά ορισμένα τρόφιμα όπως το αγγούρι, η ντομάτα, το σπανάκι, το καρπούζι, τα μήλα και τα μούρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και υπολογίζονται στην καθημερινή μας πρόσληψη.

 


Πηγή