Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έχει λόξιγκα το μωρό; Έξυπνα tips για να τον σταματήσετε (pics)

Ο λόξιγκας, όσο ενοχλητικός κι αν είναι, θεωρείται μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και σπάνια κρίνεται ανησυχητικός.

Συμβαίνει όταν το διάφραγμα ξαφνικά συσπάται όπως και ο λάρυγγας, η επιγλωττίδα κλείνει και αυτό εμποδίζει τη ροή του αέρα.

Τα μωρά μπορεί να έχουν λόξιγκα πολλές φορές μέσα στο 24ωρο, ακόμα και όταν κοιμούνται. Από τους πιο συχνούς λόγους είναι ότι κάθε φορά που τρώνε πιέζεται το πνευμονογαστρικό νεύρο που βρίσκεται δίπλα στο στομάχι.

Επίσης, η μεγάλη ποσότητα κατάποσης αέρα μπορεί να προκαλέσει λόξιγκα στα μωρά, ειδικά όταν τρώνε λαίμαργα.

Πότε αρχίζουν να έχουν λόξιγκα τα μωρά;

Μερικά μωρά έχουν λόξιγκα ακόμα και μέσα από την κοιλιά της μητέρας τους. Συνήθως, όμως, όταν γεννηθούν εμφανίζεται λίγο μετά το φαγητό, διαρκεί περίπου 5- 30 λεπτά . Αργότερα, στην ηλικία των 3 ετών και πάνω ο λόξιγκας γίνεται ενοχλητικός και αρκετές φορές κουραστικός για τα παιδιά.

Πώς θα αντιμετωπίσετε τον λόξιγκα

Αλλάξτε του θέση

Η καλύτερη στάση είναι να το κρατήσετε στον ώμο σας σε κάθετη θέση όπως όταν το κρατάτε όταν θέλετε να ρευτεί. Χαϊδέψτε του την πλάτη του και θα δείτε αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε μια πιπίλα

Οι λόξιγκες στα βρέφη δεν ξεκινούν πάντα από το τάισμα. Όταν το μωρό σας αρχίζει να έχει λόξιγκα, δοκιμάστε να το αφήσετε να πιπιλίζει μια πιπίλα , καθώς αυτό θα βοηθήσει στη χαλάρωση του διαφράγματος.

Δείτε τι άλλα tips μπορείτε να εφαρμόσετε για τον λόξιγκα του μωρού σας στην gallery που ακολουθεί:

Με πληροφορίες από το healthline.com


Πηγή