Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αισθάνεστε πιεσμένη; Αυτά τα ροφήματα θα σας χαλαρώσουν

Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους. Αισθήματα φόβου και άγχους είναι ιδιαίτερα έντονα την περίοδο του κορονοϊού ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα είναι τεράστιες.

Προκειμένου να μειώσετε τα επίπεδα του στρες και να παραμείνετε ήρεμοι, εκτός από τις θετικές σκέψεις , την άσκηση και τη διατροφή, μπορείτε να πίνετε ορισμένα ροφήματα που ηρεμούν τα νεύρα και μειώνουν την ένταση που νιώθετε.

Τζίντζερ ( πιπερόριζα)

Το Ginger (Πιπερόριζα, Zingiber officinale) προέρχεται από τη Νότια Ασία και καλλιεργείται στις μέρες μας σε όλες τις τροπικές χώρες. Η ρίζα ή το ρίζωμα με ρόζους του Ginger χρησιμοποιείται ευρύτατα σε όλο τον κόσμο για μαγειρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Tο τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Eπιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες καταπραϋντικές δράσεις του.

Χαμομήλι

xamomili

Το χαμομήλι είναι αποτελεσματικό χαλαρωτικό και βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και της αϋπνίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση χαμομηλιού μειώνει τα συμπτώματα της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής (μίας από τις πιο κοινές αγχώδεις διαταραχές).

Βαλεριάνα

valeriana

Τα έλαια που περιέχει η βαλεριάνα έχουν παρόμοια δράση με τις βενζοδιαζεπίνες, μια κατηγορία φαρμάκων με ηρεμιστικές, αγχολυτικές, αντισπασμωδικές, αναισθητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για να προσφέρουν ανακούφιση σύντομης διάρκειας στις καταστάσεις σοβαρού άγχους ή αϋπνίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βαλεριάνα βελτιώνει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου. Τα μέρη του φυτού που χρησιμοποιούμε είναι τα φύλλα και η ρίζα του.

Δείτε ποια άλλα ροφήματα βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή