Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Ακμή στην εγκυμοσύνη: Γιατί συμβαίνει, τι να κάνετε & τι να προσέξετε (vid)

Σε αρκετές περιπτώσεις η ομορφιά της εγκυμοσύνης αργεί να φανεί σε κάποιες γυναίκες, χρειάζονται μήνες και σε μερικές άλλες δεν συμβαίνει ποτέ.

Στην εγκυμοσύνη, το επίπεδο οιστρογόνων του σώματος – των ορμονών που δίνουν στην επιδερμίδα ελαστικότητα, υγρασία και απαλότητα- ανεβαίνει στα ύψη. Έτσι η επιδερμίδα παρουσιάζει τεράστια βελτίωση μέχρι την 14η εβδομάδα.

Οιδήματα και κηλίδες εξαφανίζονται και προβλήματα όπως η ακμή ή η λιπαρότητα μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Ίσως όμως πάλι, ανακαλύψετε ότι τα υψηλότερα επίπεδα ορμονών έχουν ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα σας να έχει γίνει πιο ευαίσθητη από πριν.

Ακμή στην εγκυμοσύνη

Μερικές γυναίκες που υποφέρουν από ακμή ανακαλύπτουν πως η κατάστασή τους βελτιώνεται την περίοδο της εγκυμοσύνης όπως αναφέραμε και πιο πάνω, άλλες πάλι παραπονιούνται για επιδείνωση, ενώ, κάποιες γυναίκες χωρίς προηγούμενο ιστορικό μπορεί να εμφανίσουν ακμή και απλά σπυράκια.

Ακμή στην εγκυμοσύνη – Θεραπεία

Προκειμένου να ελέγξετε τα σημάδια ακμής, περιορίστε την ποσότητα των λιπαρών που καταναλώνετε, και ακολουθήστε ένα πρόγραμμα άσκησης. Πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας προτού λάβετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή για την ακμή, διότι περιέχουν χημικά συστατικά επικίνδυνα για το έμβρυο. Η θεραπεία κατά της ακμής ίσως περιέχει συστατικά όπως η βιταμίνη Α, που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για το μωρό σας.

Η ακμή και τα σπυράκια συνήθως εξαφανίζονται στο δεύτερο τρίμηνο.

Ακμή στην εγκυμοσύνη – Φροντίδα

Φροντίστε το δέρμα σας με απλά καθημερινά πράγματα που έχετε στο σπίτι και που είναι ακίνδυνα τόσο για εσάς όσο και για το έμβρυό σας.

Τι να κάνετε:

  • Καθαρίστε το δέρμα σας μία φορά το πρωί και μία το βράδυ με νερό.
  • Για να αποφύγετε τη λιπαρότητα να απλωθεί στο πρόσωπό σας, πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας συχνά.
  • Χρησιμοποιήστε ζεστές κομπρέσες. Θα σας ανακουφίσουν και θα διώξουν τα βακτήρια.
  • Απλώστε μια σπιτική κρέμα με κουρκουμά. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα τη φτιάξετε:

 


Πηγή