Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ακμή στην εγκυμοσύνη: Πώς να την αντιμετωπίσετε (vid)

Η ακμή στην εγκυμοσύνη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Στην πραγματικότητα, περισσότερες από μία στις δύο εγκύους μπορούν να παρουσιάσουν ακμή κατά την περίοδο της κύησης.

Η κύρια αιτία της ακμής στην εγκυμοσύνη είναι σύμφωνα με το webmd.com τα αυξημένα επίπεδα ορμονών κατά το πρώτο τρίμηνο που πυροδοτούν την παραγωγή φυσικών ελαίων στο δέρμα.

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποια γυναίκα θα αναπτύξει ακμή στην εγκυμοσύνη. Ωστόσο, αυξημένες πιθανότητες παρουσιάζουν οι γυναίκες που έχουν ιστορικό ακμής ή βγάζουν σπυράκια κατά την έναρξη του εμμηνορροϊκού τους κύκλου.

Εάν δεν αναπτύξετε ακμή κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, είναι απίθανο να εμφανίσετε σπυράκια στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο.

Θεραπεία ακμής στην εγκυμοσύνη

Η ακμή στην εγκυμοσύνη είναι μια φυσική κατάσταση. Συνήθως υποχωρεί όταν οι ορμόνες επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι, το ασφαλέστερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφύγετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα ακμής ή χημικές θεραπείες.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αποφύγετε οποιοδήποτε φάρμακο που έχει ακόμη και μια μακρινή πιθανότητα να βλάψει το μωρό σας.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν οποιαδήποτε θεραπεία ακμής όταν είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, μιλήστε με το γιατρό σας για το τι είναι καλύτερο – και πιο ασφαλές – για εσάς και το έμβρυο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε με όσον το δυνατόν πιο φυσικούς τρόπους την ακμή στην εγκυμοσύνη:


Πηγή