Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

«Ακόμα και η αργή πρόοδος είναι πρόοδος, σωστά;» – Το post που έγινε viral

Η μαμά και YouTuber,  Samantha McSwain έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στο διαδίκτυο όταν άρχισε να δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες του σώματός της μετά τον τοκετό.

Ούτε η ίδια φανταζόταν πόσο μπορεί να αλλάξει το γυναικείο σώμα μετά από μια εγκυμοσύνη. Πλέον το γνωρίζει από πρώτο χέρι καθώς έχει τρεις γέννες στο ενεργητικό της.

Γι ‘αυτό και αποφάσισε να μοιραστεί με τους followers της αλλά και με τους συνδρομητές της στο κανάλι, τις αλλαγές που επιφέρει μια εγκυμοσύνη στο σώμα μιας γυναίκας. Γιατί, όπως λέει, ακόμα και τώρα, το 2020, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η κοιλιά δεν εξαφανίζεται δια μαγείας όταν γεννηθεί το μωρό!

«Γνωρίζοντας ότι μεταφέρουμε ένα μωρό για εννέα μήνες το σώμα μας είναι απίστευτο και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε», λέει στο Motherly η Samantha McSwain τονίζοντας ότι «οι ραγάδες, το ελαστικό δέρμα, η κυτταρίτιδα, αξίζουν τον κόπο να τα “υποστεί” μια γυναίκα».

Κάθε μία από τις τρεις εγκυμοσύνες της ήταν διαφορετική, όπως διαφορετικό ήταν και το σώμα της.

«Είναι τόσο εύκολο χαζεύοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τις γυναίκες στο Χόλιγουντ και ξαφνικά η αυτοπεποίθησή μας να πάει περίπατο γιατί αυτές φαίνονται καλύτερες από εμάς. Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία για να δείξω σε όλες τις μητέρες ότι πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας, ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να μοιάζει, γιατί το να κουβαλάμε ένα μωρό και να το φέρνουμε στον κόσμο είναι μια ιερή στιγμή», αναφέρει με σθένος.

Το τρίτο της μωρό είναι πλέον 6 μηνών και η ίδια προσπαθεί σιγά σιγά να επανέλθει σε φόρμα. Κάνει κοιλιακούς και συγκεκριμένες ασκήσεις, αλλά αρνείται να πιέσει σκληρά τον εαυτό της.

«Ακόμα και η αργή πρόοδος είναι πρόοδος, σωστά;» γράφει μεταξύ άλλων στη λεζάντα αυτής της ανάρτησης προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν δεν φαίνεται μεγάλη διαφορά η ίδια μπορεί να δει το αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας που καταβάλλει.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κι άλλες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύει η Samantha McSwain




Πηγή