Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ανακούφιση του παιδικού βήχα με κρεμμύδι – Τι λένε οι επιστήμονες (εικόνες)

Οι εποχικές ιώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και καθώς οδεύουμε προς το χειμώνα αναμένεται να αυξηθούν στα παιδιά.

Η μπουκωμένη μύτη και ο βήχας είναι από τα πιο συχνά συμπτώματα, που μπορεί να μην είναι σοβαρά τις περισσότερες φορές, προκαλούν όμως ενόχληση στα παιδιά.

Σωστή διατροφή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι η σωστή διατροφή μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης όλων των παθήσεων του αναπνευστικού. Υπό αυτή την έννοια, είναι σημαντικό να μεγιστοποιήσετε την ποσότητα βιταμίνης C και ψευδάργυρου στη διατροφή των παιδιών σας. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην καταπολέμηση της εισόδου παθογόνων μικροοργανισμών.

Ανακούφιση βήχα με το κρεμμύδι

Οι αναθυμιάσεις του κρεμμυδιού ερεθίζουν τα μάτια και όπως έχει λεχθεί από παλιότερους βοηθούν στη βελτίωση του βήχα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε στα τέσσερα το κρεμμύδι και να το βάλετε σε ένα μπολ στο κομοδίνο του παιδιού δίπλα από το κρεβάτι.

Πόσο όμως αποτελεσματικό είναι;

Παρότι πρόκειται για μια φυσική θεραπεία που δεν βλάπτει την υγεία των μικρών παιδιών, ωστόσο, δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει την αποτελεσματικότητά του. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνιστούν άλλους τρόπους αντιμετώπισης του βήχα. Εάν το παιδί σας είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, μπορείτε να εφαρμόσετε μέλι και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για κάποιες κατάλληλες φαρμακολογικές επιλογές.

Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζετε ο παιδικός βήχας

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Cochrane Database of Systematic Reviews , η κατανάλωση μελιού πριν τον ύπνο θα μπορούσε να ανακουφίσει σημαντικά τον νυχτερινό βήχα στα παιδιά.

Αν και τα στοιχεία σχετικά με αυτό το θέμα είναι περιορισμένα, μπορεί να εφαρμοστεί λόγω της καλής αναλογίας κινδύνου-απόδοσης. Φυσικά, το μέλι πρέπει να είναι καλής ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα σε βασιλικό πολτό (προσοχή στην ηλικία του παιδιού, πρέπει να είναι άνω του ενός έτους).

Μια άλλη επιλογή είναι να ετοιμάσετε ένα σιρόπι με κρεμμύδι και μέλι για να ανακουφίσετε τον ξηρό και επίμονο βήχα:

  • Καθαρίστε και κόψτε ένα κρεμμύδι σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Προσθέστε το χυμό από 4 λεμόνια και 4 κουταλιές της σούπας μέλι σε μια κατσαρόλα.
  • Αφήστε το μείγμα όλη νύχτα .
  • Την επομένη δώστε στο παιδί μερικές κουταλιές της σούπας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Και σε αυτή την περίπτωση το συγκεκριμένο …σπιτικό σιρόπι δεν πρέπει να δοθεί σε μικρά παιδιά επειδή μπορεί να αναπτύξουν βρεφική αλλαντίαση . Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν φάρμακα για την ανακούφιση του βήχα στα παιδιά αλλά δεν πρέπει να χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε το παιδί; Δείτε στη gallery που ακολουθεί: 

Πηγή: youaremom.com


Πηγή