Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ανοίγουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία: Νέοι κανόνες από Δευτέρα- Κεραμέως:Τα παιδιά οφείλουν να επιστρέψουν

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων αλλά και των βρεφονηπιακών σταθμών επιστρέφουν στα θρανία τους και όπως είπε η υπουργός Παιδείας: «Τα παιδιά οφείλουν να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, που είναι το σχολείο».

Ειδικά για τους μαθητές του δημοτικού, η κύρια Κεραμέως τόνισε ότι βρίσκονται ήδη τρεις μήνες εκτός σχολείου και δεν θα μπορούσαν αυτοί οι μήνες να γίνουν έξι. «Έχουμε χρέος να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονικότητα», επισήμανε.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο ξεκινούν από το νηπιαγωγείο. Η κυρία Κεραμέως μίλησε για νέες θεματικές και έδωσε έμφαση στην πρόταση για τη διδασκαλία Αγγλικών ακόμα και στα νηπιαγωγεία, καθώς και στην Πληροφορική. Αναφερόμενη στη λογική του «κόντρα» μαθήματος, είπε ότι εστιάζει στην ευρύτερη, πιο σφαιρική γνώση των νέων.

«Δεν πιστεύω ότι σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου υπάρχουν αντιρρήσεις, δεν έχω ακούσει αντιρρήσεις», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, ερωτηθείσα για τις ενστάσεις αναφορικά με την επιστροφή της Τράπεζας Θεμάτων και την επαναφορά του χαρακτηρισμού της διαγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε την Τράπεζα Θεμάτων ως βασικό εργαλείο για την αξιολόγηση των μαθητών και είπε ότι «θα υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας σε αυτή». Επέμεινε ότι οι περισσότερες αντιδράσεις εστιάζουν στην αξιολόγηση και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τις περίμενε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr


Πηγή