Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ανοιξιάτικες αλλεργίες και εγκυμοσύνη: Πώς θα ανακουφιστείτε (pics)

Πλήθος κόσμου ταλαιπωρείται από τις εποχικές αλλεργίες, μεταξύ αυτών και οι έγκυες γυναίκες. 

Η φαγούρα στα μάτια, το φτέρνισμα και η καταρροή είναι από τα πιο συχνά συμπτώματα που ταλαιπωρούν την έγκυο για μεγάλο χρονικό διάστημα επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής της .

Τι προκαλεί τις εποχικές αλλεργίες;

Οι εποχικές αλλεργίες εμφανίζονται όταν το σώμα μας αντιδρά σε αλλεργιογόνα που τείνουν να εμφανίζονται σε μια συγκεκριμένη εποχή. Η γύρη για παράδειγμα των δέντρων και των αγριόχορτων, είμαι η κύρια αιτία για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες.

Ανάλογα με την περιοχή οι ανοιξιάτικες αλλεργίες μπορεί να εμφανιστούν γύρω στο Φεβρουάριο και να λήξουν στις αρχές του καλοκαιριού. Η εγκυμοσύνη μπορεί να επιδεινώσει τις εποχικές αλλεργίες ενώ συχνά τα συμπτώματα είναι ίδια με αυτά της ρινίτιδας που εμφανίζεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης λόγω ορμονών.

Θεραπείες στο σπίτι για εποχικές αλλεργίες

Αν είστε έγκυος και υποφέρετε από τις αλλεργίες της άνοιξης δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε με φυσικούς τρόπους:

  • Αλατούχο διάλυμα πριν αρχίσουν τα συμπτώματα: Χρησιμοποιείτε καθημερινά αμπούλες φυσιολογικού ορού (ισότονο αλατούχο διάλυμα) για να απομακρύνετε τη γύρη από το εσωτερικό της μύτης. Μελέτη έδειξε ότι όσοι ξέπλεναν τους ρινικούς κόλπους δύο φορές την ημέρα για διάστημα 3-6 εβδομάδων ανέφεραν λιγότερη ρινική συμφόρηση συγκριτικά με όσους δεν το έκαναν.
  • Αποφύγετε τις βόλτες σε εξωτερικούς χώρους από 5 π.μ. έως 10 π.μ.,καθώς τα επίπεδα της γύρης είναι αυξημένα.
  • Φοράτε πάντα καπέλο και γυαλιά ηλίου: Σας προστατεύουν από τη γύρη και τα αλλεργιογόνα που πυροδοτούν τα συμπτώματα.
  • Αν αθλείστε σε εξωτερικούς χώρους, είναι προτιμότερο να το κάνετε προς το τέλος της ημέρας.
  • Αλλάζετε ρούχα όταν μπαίνετε σπίτι: Εκτός από το να κλείνετε τα παράθυρα και να μειώνετε τον χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους τις ημέρες με υψηλά επίπεδα γύρης, μην ξεχνάτε να βγάζετε τα ρούχα και τα παπούτσια σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι, καθώς έχουν συγκεντρώσει γύρη, ακόμη και αν δεν είναι ορατή.
  • Να φοράτε προστατευτική μάσκα φίλτρου όταν κάνετε υπαίθριες βόλτες που υπάρχει βλάστηση ή γκαζόν.

Μπορεί η έγκυος να πάρει φάρμακα;

Δείτε την απάντηση στην gallery που ακολουθεί: 

Υπάρχουν πάντα κίνδυνοι όταν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι γυναίκες πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους πριν πάρουν αλλεργικά φάρμακα για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι δυνητικά επιβλαβή. Η χρήση ρινικών σπρέι μπορεί να είναι ασφαλέστερα σε σχέση με τα αποσυμφορητικά που χορηγούνται από το στόμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ρινικά σπρέι δεν είναι τόσο πιθανό να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν όταν χρησιμοποιούν ρινικά σπρέι για περισσότερες από τρεις ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση αποσυμφορητικών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα αλλεργίας προκαλώντας ρινικό πρήξιμο.


Πηγή