Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τον τοκετό: 'Oσα πρέπει να οργανώσετε πριν τη γέννα (pics)

Μια λογική προσέγγιση μπορεί να τα κάνει όλα πιο απλά.

Λίγος προγραμματισμός και χρόνος για να συζητήσετε με το σύντροφό σας και την οικογένειά σας τα θέματα στα οποία χρειάζεστε βοήθεια, θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να νιώσετε ότι ελέγχετε την κατάσταση και θα σας δώσουν τη δυνατότητα για την απαραίτητη χαλάρωση πριν από τη γέννα.

Τι πρέπει να θυμάστε:

  • Αποφύγετε δεσμεύσεις που απαιτούν μακρινά ταξίδια και προσπαθήστε να βρίσκεστε κοντά στο μαιευτήριο.
  • Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά , φροντίστε να έχετε εναλλακτική λύση για τη φροντίδα τους , αν αρχίσει ο τοκετός σας εκτός προγράμματος.
  • Αυτή είναι εξαιρετική περίοδος για λίγη ήπια γιόγκα που θα σας χαλαρώσει και θα σας προετοιμάσει για τη γέννα , και σωματικά και συναισθηματικά. Οι ασκήσεις αναπνοών, οι θετικές νοερές εικόνες και τα CD χαλάρωσης μπορούν να σας γαληνέψουν.
  • Προσπαθήστε να έχει ο σύντροφός σας όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στο σπίτι μετά τη γέννα. Ζώντας μαζί ως οικογένεια αυτή την περίοδο θα δημιουργήσετε δεσμούς και θα αντεπεξέλθετε ευκολότερα στο καθημερινό τρέξιμο για το σπίτι.
  • Μιλήστε ανοιχτά με φίλους και συγγενείς για τη βοήθεια που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν μετά τη γέννα. Μπορεί να θέλετε παρέα και συμβουλές για τη φροντίδα του μωρού ή απλώς κάποιον για ψώνια ή για να σας φέρνει πού και πού φαγητό για να μη χρειάζεται να μαγειρεύετε . Αν δεν λέτε στους άλλους τι χρειάζεστε , δεν θα ξέρουν πώς να σας βοηθήσουν.

Τι άλλο πρέπει να ρυθμίσετε λίγο πριν γεννήσετε; Δείτε στη gallery που ακολουθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

 

 


Πηγή