Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Αν είσαι μανούλα σίγουρα με καταλαβαίνεις!

Αν είσαι μανούλα σίγουρα με καταλαβαίνεις!

Αυτή την εποχή τρέμω στην ιδέα των ιώσεων όσο ποτέ άλλοτε. Με την έξαρση της εποχικής γρίπης και τις μικρές μου στον παιδικό σταθμό, φοβάμαι καθημερινά μην κολλήσουν κάποιο μικρόβιο με τα δυσάρεστα επακόλουθα για όλους μας.

Με γνώμονα πως η πρόληψη είναι το σημαντικότερο όπλο για έναν δυνατό οργανισμό (μην ξεχνάς πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός) προσπαθώ όσο μπορώ να ενισχύω τον οργανισμό τους με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες. Όπως έχω ξαναγράψει έχω τη χαρά να έχω ένα παιδί (για την Έλενά μου αναφέρομαι) που τρώει από την πρώτη στιγμή όλα τα φαγητά! Και αυτό το χαμόγελο της μάνας (που έχει ένα εύκολο παιδί που τα τρώει όλα) είναι αυτό που «κόβεται» μονομιάς όταν έρχεται στον κόσμο το δεύτερο παιδί της (το μικρό μου γλυκό Χριστινάκι) που δεν τρώει σχεδόν τίποτα! Και εντάξει δεν απαιτώ να φάει πατσά και γαρδουμπάκια (αυτά ούτως ή άλλως δεν θα τους τα έδινα ποτέ!) αλλά φακές; Φασολάκια; Ψάρι; Υγιεινά φαγητά με πολλά θρεπτικά συστατικά για το ανοσοποιητικό τους! Όχι λέει το στόμα που μένει μόνιμα κλειστό!

Σκέφτομαι πως μεγαλώνοντας θα αλλάξουν οι γεύσεις της στο φαγητό και θα δοκιμάσει τα πάντα . Ακόμα όμως συνεχίσει ν’ αρνείται πεισματικά οτιδήποτε δεν είναι της επιλογής της! Με παρηγορεί το γεγονός πως αυτό το πρόβλημα στο φαγητό είναι κάτι που αντιμετωπίζουν πολλές μανούλες σαν εμένα! Πολλά από τα παιδάκια μας δεν τρώνε όλα τα φαγητά που θα θέλαμε (και θα έπρεπε) για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού τους. Έτσι κι εγώ (όπως κι εσύ) ψάχνω διαρκώς τρόπους για να μπορέσω να ενισχύσω τον οργανισμό της Έλενας και της Χριστίνας με κάθε τρόπο.

Φυσικά οι μυξούλες και τα βηχαλάκια τον τελευταίο καιρό μας «επισκέπτονται» πολύ συχνά! Ευτυχώς μένουμε μόνο σε αυτά! Φοβάμαι όμως γιατί και τα δύο είναι δείγμα πως κάτι καραδοκεί στη γωνία. Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ (και λόγω της δουλειάς μου) να ενημερώνομαι με ότι καινούριο προϊόν κυκλοφορεί (κυρίως για τα παιδιά μου).

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν προμηθεύτηκα από το φαρμακείο της γειτονιάς μου το Alvityldefenses.Πρόκειται για ένα σιρόπι για παιδιά που συνιστάται για την πρόληψη των λοιμώξεων του χειμώνα και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε περιόδους όπου το παιδί μας εκδηλώνει βήχα και θέλουμε να πιει ένα σιροπάκι για να καταπραΰνει το λαιμό του είτε ακόμη και σε περιόδους ανάρρωσης μετά από ασθένεια.

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η λήψη του Alvityl Defenses είχε ως αποτέλεσμα τα παιδιά που συμμετείχαν στην μελέτη να αρρωστήσουν δυο φορές λιγότερο και για διάστημα δυο φορές μικρότερο.

Το AlvitylDefenses διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών με αποτέλεσμα να παράγουν γερά αντισώματα που να διώχνουν τα μικρόβια και τους ιούς μακριά! Το σιρόπι περιέχει εχινάκεια , (ένα βότανο που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει πολλούς φίλους στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και στην γενικότερη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος),πρόπολη (που έχει αντιφλεγμονώδη δράση, δρα ενάντια στα παθογόνα βακτήρια, στους ιούς και επιδρά θετικά σε διάφορες παθήσεις του δέρματος) και βιταμίνη C ( απαραίτητη για τον οργανισμό μας καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό και δρα θετικά στην γρήγορη ίαση από το κρυολόγημα).

Το σιρόπι έχει αυτή την υπέροχη γεύση φρούτων που όλα τα μικρά παιδιά λατρεύουν (αλήθεια έχει υπέροχη γεύση, το έχω δοκιμάσει κι εγώ!!!).

Να θυμάσαι πως η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν αντικαθίσταται σε καμία περίπτωση με κανένα συμπλήρωμα διατροφής! Προσπαθώ συνεχώς να τροφοδοτώ τον οργανισμό των παιδιών μου με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να θωρακίσουν τον οργανισμό τους. Απλώς ευτυχώς που υπάρχει και η επιστήμη, σύμμαχος των superμαμάδων και μας βοηθάει να μεγαλώνουμε υγιή ,χαρούμενα και γεμάτα ενέργεια παιδιά!


Πηγή