Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απίστευτο βίντεο με τοκετό στο νερό – Γεννάει στο σπίτι έχοντας δίπλα τον σύζυγό της (vid)

Μπορεί στη χώρα μας ο τοκετός στο σπίτι να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, στο εξωτερικό όμως πολλές γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν στον δικό τους χώρο και όχι σε μαιευτήριο.

Η γέννα στο νερό γίνεται σε μπανιέρα ή σε φουσκωτή πισίνα με ζεστό νερό. Ορισμένες εγκυμονούσες γεννούν στο νερό ενώ κάποιες άλλες προτιμούν να περάσουν τις οδύνες στο νερό και να βγουν από την μπανιέρα τη στιγμή της παράδοσης.

Αυτή η μαμά κατέγραψε σε βίντεο όλη τη διαδικασία του τοκετού στο νερό και την δημοσίευσε στο You Tube έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 12 εκατ. views.

Οφέλη για τη μητέρα όταν γεννά στο νερό

  •  Το ζεστό νερό είναι χαλαρωτικό και την ανακουφίζει
  •  Στα τελευταία στάδια του τοκετού, το νερό έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ενέργεια της γυναίκας.
  •  Το νερό μειώνει το σωματικό βάρος της μητέρας, επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση και την αλλαγή στις θέσεις.
  • Επίσης το ζεστό νερό βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση των μυών της μήτρας και η μητέρα νιώθει λιγότερο πόνο.
  •  Η βύθιση στο νερό συχνά βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης που προκαλείται από το άγχος.
  •  Το νερό φαίνεται να μειώνει τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες, επιτρέποντας στο σώμα της μητέρας να παράγει ενδορφίνες οι οποίες χρησιμεύουν ως αναστολείς του πόνου.

Ωστόσο ο τοκετός στο νερό δεν μπορεί να γίνει χωρίς επίβλεψη από μαία ή ακόμα και γυναικολόγο. Επιπλέον, ο τοκετός στο νερό δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις πρόωρης ρήξης υμένων, σε περιστατικά υπέρτασης ή προεκλαμψίας και όταν τα νερά σπάσουν πρόωρα.


Πηγή