Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Απλές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή ρουτίνα μπάνιου του μωρού η αγαπημένη μας ώρα!

Η ώρα που βρισκόμαστε στο μπάνιο με το μωράκι μας, είναι τόσο πολύτιμη για το ίδιο και για εμάς, καθώς η επαφή που αποκτούμε την ώρα εκείνη γίνεται γρήγορα απαραίτητη για εμάς, αλλά και για το μωρό! Το μωράκι χαλαρώνει και παίζει στο ζεστό νερό, ενώ εμείς έχουμε την προσοχή μας στραμμένη απόλυτα σε αυτό: Δεν χάνουμε τα γελάκια του, τις γκριμάτσες του, χεράκια και ποδαράκια που πλατσουρίζουν συνεχώς, δηλώνοντας ευχαρίστηση και ικανοποίηση…

Το μπάνιο του μωρού μας αρχικά και του παιδιού μας αργότερα είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις – που ωστόσο έχουν δύο κοινές συνισταμένες. Η μία είναι η δική μας παρουσία στον χώρο και η συμμετοχή μας στη διαδικασία και η άλλη είναι τα προϊόντα Mustela® που επιλέγουμε για να προσφέρουμε το καλύτερο που υπάρχει, τα οποία είναι ιδανικά για χρήση από την 1η ημέρα της γέννησης. Ας δούμε αναλυτικά, πώς μπορεί να γίνει το καθημερινό μπάνιο του μωρού μας πραγματική απόλαυση και για τους δύο μας.

Η σωστή προετοιμασία είναι το πρώτο, σημαντικό βήμα!

Πριν ετοιμάσουμε το μωράκι μας ή το παιδάκι μας για το μπάνιο του, πρέπει να έχουμε φροντίσει προηγουμένως τόσο τον χώρο, όσο και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε απρόοπτες καταστάσεις. Αρχικά, θα πρέπει να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του δωματίου – μια θερμοκρασία γύρω στους 20 °C με 22 °C θεωρείται γενικά πολύ καλή για το μπάνιο του μωρού. Ακολούθως, τοποθετούμε γύρω μας, σε απόσταση που να φτάνουμε χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε θέση ή να απομακρυνθούμε ακόμα και στο ελάχιστο, όλα όσα θα χρειαστούμε: Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε, την πετσέτα που θα στεγνώσουμε το μωρό, ή το θερμόμετρο μπάνιου. Παράλληλα, πρέπει να έχουμε σε αντίστοιχη θέση, έτοιμα προς χρήση και όλα εκείνα που χρειαζόμαστε αμέσως μετά το μπάνιο: Προϊόντα ενυδάτωσης, καθαρά ρουχαλάκια και μία καινούρια πάνα είναι τα απαραίτητα για όλους.

Αμέσως πριν βγάλουμε τα ρουχαλάκια του μωρού και το τοποθετήσουμε στο μπανάκι του, πρέπει να φροντίσουμε τη σωστή θερμοκρασία του νερού, ώστε να μην είναι κρύο, αλλά ούτε και πολύ καυτό. Το θερμόμετρο μπάνιου θα μας βοηθήσει να φέρουμε το νερό σε θερμοκρασία 37°C, που θεωρείται από τους ειδικούς ως η ιδανική. Μεγάλη προσοχή δίνουμε και στην ποσότητα του νερού μέσα στο μπανάκι του μωρού μας, που δεν πρέπει να είναι ούτε λίγη, αλλά ούτε και πολλή, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο για την ασφάλεια του μωρού μας. Τελευταίο βήμα, να ξεντύσουμε το μωράκι και να καθαρίσουμε επιμελώς τους γλουτούς του, προτού το φέρουμε σε άμεση επαφή με το νερό.

Κατά τη διάρκεια του μπάνιου

Τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού μας είναι σημαντικό να το κρατάμε, ώστε να αισθάνεται ασφάλεια. Το ένα μας χέρι κάτω από τον αυχένα του και το άλλο στους γλουτούς του, είναι ιδανικό, όμως από τον 4ο μήνα της ζωής του μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθισματάκι μπάνιου για την ώρα αυτή. Όταν το μωράκι μας μπορεί να σταθεί, τότε το αφήνουμε στο νερό, χωρίς ποτέ, σε καμία περίπτωση να μην το αφήνουμε από την προσοχή μας, ούτε για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ξεκινάμε το μπανάκι απλώνοντας με απαλές κινήσεις το Mustela® Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά. Αρχικά βάζουμε μία ποσότητα στο χέρι μας και κατόπιν το απλώνουμε σε όλο το σώμα και τα μαλλάκια. Η σύνθεσή του, χωρίς σαπούνι, είναι ειδικά σχεδιασμένη για το δερματάκι του μωρού σας, δεν προκαλεί δάκρυα και η πρακτική του συσκευασία με αντλία, διευκολύνει εξαιρετικά τη διαδικασία του μπάνιου. Ακολουθεί το ξέβγαλμα του μωρού, που επίσης χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αρχικά ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε τη χούφτα μας ή ένα ποτηράκι και λίγο – λίγο να ρίχνουμε το νεράκι στο μωρό, ώστε να μην τρομάξει. Αργότερα, θα μπορούμε πιο άνετα να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο του ντους.

morokai banio

Όταν το μωράκι μας μεγαλώσει, μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Mustela® Απαλό Σαμπουάν για Μαλλιά, που καθαρίζει και ξεμπλέκει τα μαλλάκια των παιδιών. Η σύνθεσή του δεν προκαλεί δάκρυα, αν και καλό είναι, αφού αφροποιήσουμε και απλώσουμε πολύ καλά σε όλα τα μαλλιά, να το ξεβγάλουμε με προσοχή, αποφεύγοντας τα ευαίσθητα παιδικά ματάκια.

Πολύ καλή ενυδάτωση μετά το μπάνιο

Το μωράκι μας πεντακάθαρο και ευχαριστημένο από το παιχνίδι με το νερό, είναι πανέτοιμο να βγει από το μπανάκι του. Το τυλίγουμε αμέσως στην πετσέτα του και το στεγνώνουμε με απαλές κινήσεις, χωρίς να τρίβουμε το δερματάκι του. Είναι σημαντικό να στεγνώσουμε πολύ καλά τη μηρογεννητική περιοχή και τις πτυχές του, στις μασχάλες, τους μηρούς, πίσω από τα γόνατα και το μικρό του λαιμουδάκι. Χρησιμοποιούμε την πετσέτα «ταμποναριστά» και κάνουμε όσο το δυνατόν γίνεται απαλές κινήσεις!

Ακολουθεί η ώρα της ενυδάτωσης με την Κρέμα Ενυδάτωσης Mustela®Hydra Bébé, που χρησιμοποιούμε καθημερινά, μετά από κάθε μπάνιο. Απλώνουμε μία ποσότητα στα δύο μας χέρια, χρησιμοποιώντας την πρακτική συσκευασία με την αντλία και ξεκινάμε απαλό μασάζ στο σωματάκι του μωρού μας, που το απολαμβάνει όσο τίποτα. Η ευχάριστη υφή της, που απορροφάται γρήγορα και η υπέροχη μυρωδιά της, κάνουν και εμάς να μην θέλουμε να σταματήσουμε! Για ολοκληρωμένη περιποίηση, χρησιμοποιούμε και την αντίστοιχη κρέμα για το πρόσωπο, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή αρχικά στο χέρι μας και με απαλές κινήσεις στο προσωπάκι του μωρού.

prosopo morou

Ακόμα και όταν το παιδάκι μας μεγαλώσει, εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα Mustela® στο μπάνιο του, καθώς είναι απολύτως κατάλληλα για χρήση σε νεογέννητα από την πρώτη ημέρα της γέννησής τους και σε μεγαλύτερα παιδιά, με αντίστοιχο τρόπο εφαρμογής: Την απλώνουμε, δηλαδή, με ελαφρύ μασάζ σε όλο το σώμα του παιδιού, μετά από κάθε μπάνιο.

Δημιουργούμε με το μωράκι μας μια καθημερινή ρουτίνα μπάνιου και την απολαμβάνουμε εξίσου και οι δύο μας. Έχουμε μαζί μας, τα προϊόντα της Mustela®, όλα ειδικά σχεδιασμένα για την επιδερμίδα των μωρών και των παιδιών, για κάθε τύπο δέρματος, κανονικό, ευαίσθητο, ξηρό και ατοπικό, με βασικό ενεργό συστατικό τους το αβοκάντο. Τα βρίσκουμε στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης και είναι δίπλα μας από τη γέννηση του μωρού μας, μέχρι να μεγαλώσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το… «Μυρίζει Μustela®, μυρίζει μωρό»!


Πηγή