Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Από την κούνια στο κρεβάτι – Το ξεκαρδιστικό βίντεο που πρέπει να δείτε

Η Megan R. Foster έχει μια κόρη η οποία φαινόταν ότι ήταν έτοιμη να κάνει τη μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι. Αναφέρουμε τη λέξη “φαινόταν” γιατί όπως και η μαμά της σχολίασε στο ξεκαρδιστικό βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η μικρή σκαρφάλωνε στην κούνια της και έβγαινε έξω.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου η κόρη της κοιμάται ΠΑΝΤΟΥ εκτός από την κούνια της. Μπορεί η μετάβαση να φαινόταν ότι πήγαινε καλά, όμως στην πραγματικότητα δεν πήγε όπως θα ήθελε.

Η μικρή όπως θα δείτε άλλοτε κοιμάται στραβά, άλλοτε κοιμάται στο πάτωμα, άλλοτε κοντά στην πόρτα και άλλοτε κάτω από την κούνια της (!!!).

“Όχι δεν πέφτει κάτω- Σκαρφάλωνε και έβγαινε από την κούνια της, έτσι της κάναμε την μετάβαση. Θα έλεγα ότι η μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι πήγε αρκετά καλά”, σχολίασε κάτω από την ανάρτησή της, συνοδεύοντάς τη με emoji που κλαίνε από τα γέλια.

Από τη κούνια στο κρεβάτι – Πώς θα κάνετε πιο εύκολη τη μετάβαση αυτή

Παρουσιάστε την αλλαγή αυτή σαν κάτι σημαντικό. Πείτε στο παιδί σας ότι έχει πια μεγαλώσει και μπορεί να κοιμηθεί στο κρεβάτι όπως όλα τα άλλα μεγάλα παιδιά.

Συνεχίστε να ακολουθείτε τη ρουτίνα που είχε και πριν. Για παράδειγμα συνεχίστε να του διαβάζετε ιστορίες, να το αγκαλιάζετε και να το φιλάτε.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να ξαπλώνετε δίπλα του. Απλά σταδιακά ελαττώστε τον χρόνο παραμονής σας κοντά του.

Αφήστε ένα φως αναμμένο στο δωμάτιό του ώστε να νιώθει ασφάλεια και να μπορεί να σηκωθεί αν χρειαστεί, ακόμη και αν τις πρώτες μέρες θέλει να έρθει στο δικό σας κρεβάτι. Αν το κάνει αυτό, καθησυχάσετε το και επιστρέψτε μαζί στο κρεβάτι του. Αν δεχτείτε μια φορά να κοιμηθεί μαζί σας, κατά πάσα πιθανότητα να το επαναλάβει… και σίγουρα αυτό δεν το θέλετε.




Πηγή