Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Ασκήσεις γλώσσας για παιδιά με δυσλεξία – Εκτυπώστε τις (pics)

Αν το παιδί σας έχει δυσλεξία, οι ασκήσεις γλώσσας στο σπίτι, θα το βοηθήσουν να εξασκηθεί αρκετά με λέξεις και έννοιες που το δυσκολεύουν.

Μέχρι λοιπόν όλα τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και παράλληλα με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ορίστε μέσα στη μέρα μία ώρα την οποία θα αφιερώνει για να κάνει ασκήσεις γλώσσας, μαθηματικών , κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε κι εσείς να εντοπίσετε τυχόν κενά που έχει το παιδί σας ή ποια μαθήματα εξακολουθούν να το δυσκολεύουν.

Δυσλεξία

Η δυσλεξία είναι μορφή μαθησιακής δυσκολίας, κατά την οποία το άτομο, μικρής ή μεγάλης ηλικίας, παρουσιάζει δυσκολίες στην ανάλυση των λέξεων σε ακουστικές μονάδες συλλαβικής βάσης και στη σύνθεση συλλαβικών ακουστικών μονάδων σε λεκτικά σύνολα με εννοιακό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Δυσλεξίας, ανεξάρτητα από την ευφυΐα και την ύπαρξη κινήτρων, τα παιδιά με δυσλεξία δεν μπορούν να μάθουν με τον συμβατικό τρόπο διδασκαλίας. Παρ’ όλ’ αυτά αν η δυσλεξία των παιδιών αυτών διαγνωστεί νωρίς, τότε μπορούν να εισαχθούν επιτυχώς στην λειτουργία της μάθησης μέσα από μια εξειδικευμένη, προσανατολισμένη, δομημένη και συστηματική εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά αυτά πάντα θα χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Δυσορθογραφία

Τα προβλήματα στην ορθογραφία αφορούν :

  • παραλείψεις, αντικαταστάσεις, αντιπαραθέσεις, προσθήκες γραφημάτων ή/και συλλαβών, ή/και λέξεων
  • δυσκολία να αυτοματοποιήσει τους γραμματικούς κανόνες που έχει ήδη μάθει και να τους εφαρμόσει, προ πάντων στην ελεύθερη γραφή
  • δυσκολία στη χρήση των σημείων στίξης
  • δυσκολία στη χρήση των κεφαλαίων στην αρχή των προτάσεων ή των ονομάτων.

Στην gallery που ακολουθεί θα βρείτε ασκήσεις για παιδιά με δυσλεξία αλλά και έξυπνες ιδέες για τον τρόπο που μπορεί να τις κάνει το παιδί.

Πηγή ασκήσεων : dyslexiaathome.blogspot.com


Πηγή