Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ασκήσεις κέγκελ (kegel) μετά την εγκυμοσύνη (pics)

Επιτέλους το μικρό σας αγγελούδι έφτασε! Συγχαρητήρια! Το πολύτιμο μικρό σας, βρίσκεται στην αγκαλιά σας και εσείς είστε γεμάτη ευτυχία.

Τι γίνεται όμως με το πυελικό έδαφος;

Το πυελικό έδαφος υποστηρίζει τα ζωτικά όργανα όπως την ουροδόχο κύστη, τη μήτρα και τα έντερα και βοηθά στον έλεγχο των κινήσεων αυτών.

Τι είναι οι ασκήσεις Kegel;

Οι ασκήσεις Kegel (Κέγκελ) πήραν το όνομά τους από τον γυναικολόγο Andrew Kegel, ο οποίος τη δεκαετία του 1940 άρχισε να βοηθά τις γυναίκες που αντιμετώπιζαν προβλήματα με την ουροδόχο κύστη τους τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους όσο και μετά. Αυτές οι ασκήσεις ενισχύουν και τονώνουν τους μυς του πυελικού εδάφους.

Τα οφέλη των ασκήσεων Kegel (Κέγκελ) πριν και μετά την εγκυμοσύνη

  • Οι ασκήσεις Kegel μετά τον τοκετό βελτιώνουν την κυκλοφορία στην περιοχή του κόλπου, του ορθού και βοηθούν στην εξάλειψη των αιμορροΐδων.
  • Όσες γυναίκες κάνουν ασκήσεις Kegel πριν την εγκυμοσύνη, γεννούν πιο εύκολα και αυτό γιατί ενισχύονται οι μύες των κολπικών τοιχωμάτων.
  • Επιταχύνεται η διαδικασία επούλωσης μετά τον τοκετό.
  • Βοηθούν τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης και βελτιώνουν τον μυϊκό τόνο του κόλπου, κάνοντας ακόμη και το σεξ πιο ευχάριστο.

Πότε μπορείτε να αρχίσετε τις ασκήσεις Kegel μετά την εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με το momjunction.com, αμέσως μετά τον τοκετό. Μάλιστα μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας της λεχώνας καθώς μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή.

Πώς γίνονται οι ασκήσεις Kegel; Δείτε στη gallery που ακολουθεί:


Πηγή