Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αυγά στη διατροφή του μωρού: Τα 6 οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε

Το αυγό είναι ένα πολύτιμο τρόφιμο για μικρούς και μεγάλους. Περιέχει 13 βιταμίνες και πρωτεΐνες και είναι από τις καλύτερες πρώτες τροφές που μπορούμε να δώσουμε στο μωρό μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούμε να εισάγουμε το αυγό στη διατροφή του μωρού, ήδη από τον 6ο μήνα, όταν δηλαδή ξεκινήσει τις στερεές τροφές. Κάποιοι γονείς φοβούνται ενδεχόμενες αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν, ωστόσο σύμφωνα και με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων, εάν το παιδί έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο, θα την παρουσιάσει έτσι και αλλιώς, ανεξάρτητα από το πότε θα είναι η πρώτη φορά που θα το δοκιμάσει.

Ποια είναι τα οφέλη του αυγού για το μωρό;

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι εύπεπτα

Τα αυγά, ιδιαίτερα οι κρόκοι, μπορούν να μασηθούν εύκολα από ένα μωρό. Επιπλέον είναι εύπεπτα και πλούσια σε πρωτεΐνες και κάλιο.

Βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Η χοληστερόλη και η χολίνη που υπάρχουν στον κρόκο αυγού συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οστών και προσφέρουν ενέργεια

Οι βιταμίνες D, A, E, και K, λειτουργούν σαν λιποδιαλύτες και βοηθούν στην ανάπτυξη ισχυρής και ανθεκτικής οστικής δομής. Επιπλέον, τα αυγά προσφέρουν ενέργεια που είναι απαραίτητη για το μωρό.

Κάνουν καλό στην καρδιά

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, τα αυγά όχι μόνο δεν κάνουν κακό στην καρδιά, αλλά αντιθέτως, η κατανάλωσή τους μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ήπατος

Τα αυγά είναι πλούσια σε θείο και βοηθούν στην απορρόφηση της βιταμίνης Β12 και στην καλή λειτουργία του ήπατος. Το θείο ενισχύει επίσης την παραγωγή κερατίνης και κολλαγόνου, τα οποία είναι χρήσιμα στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Πηγή: momjunction.com


Πηγή