Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυτά είναι τα πέντε καλύτερα λαχανικά για το μωρό σας

Τους πρώτους έξι μήνες μετά τη γέννησή του, το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο, το οποίο του παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

Από τον έκτο μήνα κι έπειτα όμως, οι στερεές τροφές μπαίνουν σταδιακά στη διατροφή του μωρού.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, λίγες θερμίδες και είναι από τις καλύτερες πρώτες τροφές για το μωρό. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο πιο συχνά καταναλώνει ένα βρέφος λαχανικά, τόσο αυτά θα του αρέσουν μεγαλώνοντας. Ποια είναι τα καλύτερα λαχανικά για να εισάγετε πρώτα στη διατροφή του μωρού;

Γλυκοπατάτα
Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, C, Β6, ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος κ.α. Είναι εύπεπτη και η μαλακή υφή της αφού ψηθεί, την καθιστά ιδανική για το γεύμα του μωρού.

Αρακάς
Ο αρακάς είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών A, C, K, B1 και B2, φυτικές ίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο. Είναι μαλακός και εύκολα μπορείτε να τον εντάξετε στον πουρέ του μωρού σε συνδυασμό και με άλλα λαχανικά.

Πράσινα φασόλια
Τα πράσινα φασόλια έχουν ουδέτερη γεύση και είναι εύκολο να τα εισάγουμε στη διατροφή των παιδιών. Θα πρέπει να προσέξετε ώστε τα φασόλια να είναι καλά μαγειρεμένα και αλεσμένα.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο εισάγεται στη διατροφή του μωρού τον έκτο με όγδοο μήνα. Είναι ένα λαχανικό με πολλά οφέλη για την υγεία καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και K, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.

Κολοκύθι
Το κολοκύθι είναι νόστιμο, πλούσιο σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο και φυλλικό οξύ και μπορείτε να το λιώσετε πολύ εύκολα, ακόμα με ένα πιρούνι.

Δείτε παρακάτω μερικές συνταγές για πουρέ με τα λαχανικά που αναφέρουμε παραπάνω.

Πουρές με μπρόκολο, πατάτες και ρύζι

 

Πουρές με γλυκοπατάτα

 

Πουρές με αρακά, καρότο και ρύζι

Πηγή: bundoo.com


Πηγή