Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι μπαμπάδες κάθε μέρα

«Τι μπορώ να κάνω για να γίνω καλύτερος πατέρας;» Αυτή είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολλούς μπαμπάδες οι οποίοι εμπλέκονται στην καθημερινή φροντίδα του παιδιού, προσπαθώντας να ισορροπήσουν τις υποχρεώσεις του σπιτιού και της δουλειάς τους, φυσικά.

Συχνά όμως «χάνονται» ή πελαγώνουν με αποτέλεσμα να μην είναι παρόντες σε σημαντικά γεγονότα της ζωής τους.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία δείτε τι μπορείτε να κάνετε καθημερινά για γίνεστε καλύτεροι μπαμπάδες

Επικοινωνήστε με τα παιδιά σας

Όταν αποκτάτε παιδί θα πρέπει να είστε και επικοινωνιακοί. Είναι σημαντικό να κάνετε όσες περισσότερες συζητήσεις μπορείτε μαζί του. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι να μάθετε να ακούτε όσο μιλάτε. Η επικοινωνία, ειδικά με το έφηβο παιδί σας, θα είναι δύσκολη γι΄αυτό και πρέπει να καταβάλλετε καθημερινές προσπάθειες για να συνδεθείτε μαζί του με ουσιαστικούς τρόπους.

Πείτε στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε

Μερικές φορές αφήνετε να περάσουν μέρες, εβδομάδες ακόμη και μήνες χωρίς να πείτε στα παιδιά σας πόσο τα αγαπάτε. Κι αυτό είναι λάθος. Η αγάπη έχει τη δύναμη να κάνει τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα. Το γεγονός ότι μία τόσο απλή λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράσχει ενθάρρυνση, να τονώσει την αυτοπεποίθηση και να κάνει το παιδί να νιώσει ότι το αγαπούν, είναι απλά εκπληκτικό.

Να είστε παρόντες συναισθηματικά

Η έκφραση συναισθημάτων δεν είναι κάτι εύκολο για τους άνδρες. Πολλές φορές υψώνουν έναν τοίχο για να προφυλαχθούν κι αυτό συχνά εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Όμως δεν γίνεται να είστε αποκομμένοι από τα συναισθήματά σας και να μην αφήνετε με τον τρόπο σας τα παιδιά να συνδεθούν μαζί σας σε ανθρώπινο επίπεδο.Τα παιδιά πρέπει να δουν τους πατεράδες τους να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να καταλάβουν ότι δεν είναι δύσκολο να τα αγαπήσετε.

pragmata pou prepei na kanoun oi mpampades2

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Το να προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα και παράλληλα να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, μοιάζει ουτοπικό πολλές φορές. Όμως το να ξεκλέβετε ένα 20 λεπτο καθημερινά για εσάς όχι τόσο για να κάνετε πράγματα ( δεν προλαβαίνετε άλλωστε) όσο για να αποσυμπιεστείτε, θα σας βοηθήσει να βρείτε μια αίσθηση γαλήνης κατά τη διάρκεια της ημέρας… Λίγες στιγμές την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο φορτωμένο ημερήσιο πρόγραμμά σας.

Μη ξεχνάτε να γελάτε

Το γέλιο είναι υγεία. Έρευνες δείχνουν ότι το χαμόγελο και το γέλιο απελευθερώνουν ενδορφίνες στον εγκέφαλο, οι οποίες με τη σειρά τους μειώνουν τον πόνο και μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαρούμενοι και να έχουμε λιγότερο στρες. Το γέλιο είναι επίσης μεταδοτικό και κάνει τους άλλους να αισθάνονται καλύτερα. Σκεφτείτε λοιπόν; Πότε ήταν η τελευταία φορά που γελάσατε με την καρδιά σας με κάτι που σας είπε το παιδί σας, με κάτι που ακούσατε ή είδατε;


Πηγή