Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αυτά είναι τα 12 συμπτώματα εγκυμοσύνης προτού χάσετε την περίοδό σας!

Θα πρέπει λοιπόν, να γνωρίζετε πώς υπάρχουν 12 σημάδια που μπορούν να σας «πουν» ότι είστε έγκυος προτού σταματήσει η περίοδός σας. Ποια είναι αυτά;

  1. Το σώμα σας θα αλλάζει μέρα με τη μέρα και θα προετοιμάζεται για να υποδεχτεί μια νέα ζωή μέσα στη μήτρα σας.
  2. Θα νιώθετε πρωινή ναυτία ή μπορεί να σας φέρει ναυτία κάτι που θα φάτε ή κάτι που θα σκεφτείτε ότι τρώτε!
  3. Το στήθος σας θα είναι μαλακό και πολύ ευαίσθητο. Στο παραμικρό άγγιγμα ίσως και να πονάτε ελαφρώς.
  4. Θα νιώθετε κούραση και κόπωση χωρίς να έχετε κάνει κάτι ουσιαστικά κουραστικό μέσα στη μέρα σας. Θα έχετε έντονη την επιθυμία του ύπνου και της ξεκούρασης.
  5. Μπορεί να αρχίσετε να τρώτε κάτι που πριν ούτε που θέλατε να το βλέπετε μπροστά σας.
  6. Μπορεί να δείτε μικρές σταγόνες αίματος. Μερικές φορές, όταν τα ωάρια γονιμοποιούνται στη μήτρα, υπάρχει μια μικρή αιμορραγία που ονομάζεται η αιμορραγία εμφύτευσης κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε 6-7 ημέρες από τη γονιμοποίηση και πολλές γυναίκες το συγχέουν με τη συνήθη περίοδο τους.
  7. Θα νιώθετε κράμπες στην περιοχή της πυέλου και αυτό επειδή το έμβρυο προσκολλάται στη μήτρα. Η ίδια η μήτρα ρυθμίζει το χώρο της για το μωρό.
  8. Η διάθεσή σας θα αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.
  9. Θα έχετε ζαλάδες καθώς η εγκυμοσύνη προκαλεί στο σώμα κούραση. Οι φλέβες διαστέλλονται για να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα σας ενώ η πίεσή σας και τα επίπεδα του ζαχάρου πέφτουν.
  10. Θα έχετε έντονη δυσκοιλιότητα. Αν για οποιοδήποτε λόγο έχετε τακτικές δυσκοιλιότητες, τότε αυτός θα είναι και ο λόγος να πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης, χωρίς να περιμένετε να δείτε αν θα αδιαθετήσετε ή όχι.
  11. Η συχνοουρία είναι και αυτό ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Καθώς το μωρό αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα σας, η ουροδόχος κύστη σας μικραίνει.
  12. Οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στην πλάτη είναι ακόμη δύο σημάδια δείχνουν ότι είστε έγκυος. Τα μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο,ενώ η οσφυαλγία (πόνος στην πλάτη) μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι το σώμα σας ετοιμάζεται για να σηκώσει το βάρος του μωρού.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα παραπάνω συμπτώματα που σχετίζονται με μια πιθανή εγκυμοσύνη, μπορεί επίσης να οφείλονται σε άλλους παράγοντες όπως μια ανεπιθύμητη ασθένεια, μια μόλυνση ή μια ξαφνική αλλαγή του περιβάλλοντός σας.

Αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι είστε έγκυος, κάντε ένα τεστ Β χοριακής ή απλά περιμένετε να δείτε αν θα σταματήσει η περίοδός σας!


Πηγή