Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τα μάτια των παιδιών

H σωστή διατροφή συμβάλλει και στην υγεία των ματιών. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν τροφές που ωφελούν τα μάτια χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους.

Τροφές που βοηθούν στην καλή υγεία των ματιών

Για να έχουν τα παιδιά σας καλή όραση φροντίστε η διατροφή τους να είναι πλούσια σε :

Καρότα

Το σώμα μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, καθώς βοηθά την νυχτερινή όραση και προστατεύει από ασθένειες και λοιμώξεις των ματιών. Τα καρότα είναι γλυκά και μπορούν να καταναλωθούν σκέτα, ή να τα ενσωματώσετε σε κρέμες, μπισφτέκια, χωμί ή κέικ.

Μούρα

Τα μούρα είναι εξαιρετικά υγιεινά για τα μάτια.’Έχουν βιταμίνη C, που είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την πρόληψη του καταρράκτη στα μάτια. Τα μούρα είναι επίσης μια σημαντική πηγή κατεχινών, ένα αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει την ορθή λειτουργία του ιστού του αμφιβληστροειδούς.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε. Παράλληλα, βοηθούν στην απορρόφηση β-καροτένιου και άλλων βιταμινών και μετάλλων.

kale

Κale

Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας και η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας κατατάσσουν το kale στην κορυφή των καταλόγων με υγιεινά για τα μάτια τρόφιμα, επειδή είναι τόσο πλούσια πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της οξείδωσης στους φακούς των ματιών, η οποία είναι μια από τις αιτίες του καταρράκτη. Αυτό το λαχανικό με τα πλούσια θρεπτικά συστατικά μπορεί να συμπεριληφθεί σε πολλά είδη τροφών για να αποφευχθεί η διστακτικότητα των παιδιών. Δοκιμάστε να το βάλετε σε σούπα ή σάλτσα μακαρονιών ή ψιλοκόψτε το σε σαλάτες.

Ξερά φασόλια

Μαζί με άλλα όσπρια, τα ξηρά φασόλια τροφοδοτούν το σώμα των παιδιών με ψευδάργυρο. Αυτό το ιχνοστοιχείο συγκεντρώνεται ιδιαίτερα στις δομές των ματιών και προστατεύει από μακροχρόνιες βλάβες από τις επιπτώσεις του υπερβολικού φωτός.

Δείτε ποιες άλλες τροφές ενισχύουν την υγεία των ματιών στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: brainbalancecenters.com


Πηγή