Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αυτές είναι οι τροφές που σας βοηθούν να κάψετε λίπος

Δεν είναι εύκολο να χάσετε γρήγορα βάρος. Χρειάζεται υπομονή, σωστή διατροφή και άσκηση προκειμένου να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε και κυρίως να έχει διάρκεια.

Γι΄αυτό και οι ειδικοί συστήνουν την υιοθέτηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής με υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και τακτική άσκηση.

Ειδικά για τις γυναίκες που πασχίζουν να χάσουν κιλά τα νέα είναι ευχάριστα καθώς υπάρχουν τροφές που δεν είναι διαίτης, κι όμως συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Ποιες είναι αυτές:

Αβοκάντο

Συνδυάζει τα καλά μονοακόρεστα λιπαρά και τις φυτικές ίνες, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή καλίου, που βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης των υγρών και του φουσκώματα.

Κοτόπουλο και γαλοπούλα

Περίπου το ¼ του βάρους που χάνουμε, είναι μυϊκή μάζα. Η γαλοπούλα, το κοτόπουλο και άλλα άπαχα κρέατα, αποτελούν εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών, σας χορταίνουν, ενώ είναι καλές πηγές τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία σταθεροποιεί τη διάθεση και καταπολεμά το στρες.

Καρύδια

Μια μελέτη στο περιοδικό Diabetes, Obesity and Metabolism διαπίστωσε ότι τα καρύδια, περιέχουν ένα συστατικό που μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξή σας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα χωρίς να θέλετε να τσιμπολογάτε.

Μούρα

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες γι’ αυτό αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Ένα φλιτζάνι δίνει περίπου 84 θερμίδες. Είναι επίσης πλούσια σε αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά που βοηθούν την υγεία του ανοσοποιητικού.

Δείτε ποιες άλλες τροφές σας βοηθούν να κάψετε λίπος στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή