Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αυτές οι έξι τροφές θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τον καύσωνα

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει, ήλιος, θάλασσα και υψηλές θερμοκρασίες. Κάποιες μέρες μέσα στο καλοκαίρι μάλιστα, ο  υδράργυρος ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου και τότε η ζέστη γίνεται ακόμα πιο αποπνικτική.

Γνωρίζατε όμως ότι ένας από τους τρόπους να καταπολεμήσουμε τον καύσωνα είναι η ίδια μας η διατροφή; Κι όμως, υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν το σώμα να μην ανεβάσει θερμοκρασία, συνεπώς και να διαχειριστεί ακόμα καλύτερα τον καύσωνα. Ας δούμε ποιες είναι αυτές παρακάτω.

Πεπόνι

Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, ελάχιστες θερμίδες και πολλές βιταμίνες, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα από τα ιδανικά σνακ για το καλοκαίρι. Η σύστασή του είναι τέτοια που διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος στα φυσιολογικά επίπεδα και η δροσερή υφή και γεύση του θα σας προσφέρουν μία ανάσα δροσιάς.

Αγγούρια

Το αγγούρι είναι μία ακόμη τροφή που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, για αυτό και είναι από τα λαχανικά που θα σας κρατήσουν δροσερούς τις ζεστές ημέρες. Απολαύστε τα σε μία δροσερή σαλάτα ή και σκέτα.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Προσφέρει ενυδάτωση, βιταμίνες, φυτικές ίνες και συμβάλλει στην καλή λειτουργεία του εντερικού συστήματος. Επιπλέον, αποτελείται από 91% νερό, χαρακτηριστικό που το κάνει ιδανικό και για το καλοκαίρι.

Ντομάτες

Τι πιο γευστικό και δροσερό για το καλοκαίρι από μία χωριάτικη σαλάτα με ντομάτα και μπόλικη φέτα; Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και η κατανάλωσή τους προσφέρει ενυδάτωση στον οργανισμό.

Σούπες

Μπορεί να έχουμε συνδέσει τις σούπες με τον χειμώνα, είναι όμως μία εξαιρετική επιλογή και για το καλοκαίρι. Η σούπες αυξάνουν την ποσότητα υγρών που προσλαμβάνουμε καθημερινά, συνεπώς βοηθούν τον οργανισμό μας να παραμείνει ενυδατωμένος.

Γάλα και νερό καρύδας

Τόσο το γάλα, όσο και το νερό καρύδας είναι νόστιμα και υγιεινά. Προσφέρουν ενυδάτωση αλλά και πληθώρα θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό και είναι το ιδανικό συστατικό για ένα δροσερό smoothie.  


Πηγή