Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Αυτές οι φωτογραφίες εγκυμοσύνης είναι ξεχωριστές κι αξίζει να τις δείτε

Όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να έχουν ξεχωριστές φωτογραφίες από την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.

Συνήθως επιλέγουν το τρίτο τρίμηνο για να φωτογραφηθούν όταν η κοιλίτσα τους είναι μεγάλη. Ειδικά στο εξωτερικό, οι φωτογραφίσεις τέτοιου είδους είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και το τελικό αποτέλεσμα μοναδικό.

Το πώς και που θα φωτογραφηθεί η έγκυος είναι δική της απόφαση αν και οι φωτογράφοι εγκυμοσύνης μπορούν να προτείνουν ιδέες.

Η Natasha Ince, προτιμά τις πιο ατμοσφαιρικές φωτογραφίες εγκυμοσύνης. Δίνει βαρύτητα στο φωτισμό και επικεντρώνεται στο σώμα της εγκύου καθώς στόχος της είναι να αναδείξει την ομορφιά του σε αυτή την τόσο ξεχωριστή στιγμή της γυναίκας.

Τι αλλάζει στο σώμα κατά την εγκυμοσύνη

Από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης θα παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές στο σώμα σας. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην κοιλιά που σιγά σιγά θα φουσκώνει ή στο πρήξιμο των χεριών και των ποδιών.

Υπάρχουν και άλλες αλλαγές, ορατές και μη. Για παράδειγμα ο καρδιακός ρυθμός της καρδιάς επιταχύνεται ενώ θα νιώθετε τις φλέβες σας να είναι έτοιμες να εκραγούν.

Η αύξηση του μεγέθους του μαστού είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης και οφείλεται στα υψηλότερα επίπεδα ορμονών οιστρογόνου και προγεστερόνης.Το στήθος σας μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ενδέχεται να επηρεαστεί ο θώρακάς σας.

Αλλαγές στο δέρμα

Ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν καφέ ή κιτρινωπά μπαλώματα που ονομάζονται χλόασμα ή “μάσκα εγκυμοσύνης” στα πρόσωπά τους. Και μερικές θα παρατηρήσουν μια σκοτεινή γραμμή στη κάτω κοιλιακή χώρα, γνωστή ως linea nigra (ή linea negra). Μπορούν επίσης να έχουν υπερχρωματισμό των θηλών, των εξωτερικών γεννητικών οργάνων και της πρωκτικής περιοχής. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ωθούν το σώμα να παράγει περισσότερη χρωστική ουσία.

Όλες αυτές οι αλλαγές και αρκετές ακόμα που θα δείτε στο σώμα σας έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: τη γέννηση του μωρού σας.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί, εγκυμονούσες να ποζάρουν στην πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους.




Πηγή