Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Αυτές οι φωτογραφίες μωρών που κοιμούνται είναι απλά υπέροχες

Ο ύπνος των νεογέννητων είναι άστατος και η διάρκειά του ποικίλλει από 8 μέχρι 18 ώρες.

Τις πρώτες ημέρες, θα παρατηρήσετε ότι κοιμούνται πολύ αλλά μετά από την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα ύπνου αρχίζει ν’ αλλάζει.

Πολλοί γονείς αφήνουν το φως και κάνουν θόρυβο προκειμένου το μωρό να μάθει να κοιμάται σε συνθήκες καθημερινότητας. Αυτό είναι μεν σωστό αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον φωτισμό, να είναι διακριτικός και να μην πέφτει πάνω στα μάτια του μωρού όπως επίσης να μην υπάρχει πολύ ένταση στο δωμάτιο. Ελέγξτε στην θερμοκρασία του δωματίου, να είναι στους 22 βαθμούς, να μη βρίσκεστε στο οπτικό πεδίο του μωρού και σιγουρευτείτε ότι το έχετε ντύσει όσο χρειάζεται.

Το βρέφος χρειάζεται να νιώσει ασφάλεια και αυτό γίνεται όταν σας νιώθει κοντά του, όταν μυρίζει την μυρωδιά του σώματος σας και όταν το αγγίζετε τρυφερά. Πολλοί γονείς βάζουν δίπλα στο μωρό ένα χρησιμοποιημένο μακό μπλουζάκι της μητέρας για να τη μυρίζει και να τη νιώθει κοντά του.

Δεν τρέχετε με το πρώτο κλαψούρισμα ή κλάμα. Καμιά φορά κλαψουρίζουν για λίγο και μετά σταματούν. Δώστε λίγο χρόνο πριν πάτε από πάνω του, πριν το πάρετε αγκαλιά δοκιμάστε να το χαϊδέψετε στην πλάτη και καμιά φορά αυτό αρκεί για να συνεχίσει τον ύπνο του.

Αναμφισβήτητα η στιγμή που κοιμάται το μωρό είναι από τις πιο όμορφες και γαλήνιες εικόνες που έχετε δει. Πολλοί φωτογράφοι μάλιστα έχουν κληθεί να φωτογραφίσουν για λογαριασμό των γονιών τα νεογέννητα μωρά τους και φυσικά η καλύτερη ώρα είναι αυτή του ύπνου.

Μια σειρά πραγματικά υπέροχων φωτογραφιών με μωρά που κοιμούνται μπορείτε να δείτε ευθύς αμέσως στη gallery που ακολουθεί.




Πηγή