Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτή η μικρή αλλαγή, μπορεί να κάνει το θηλασμό πιο εύκολο για τη μαμά και το μωρό

Μερικές φορές όμως,  μπορεί να είναι λίγο επίπονος. Όλες οι μανούλες ζητούν συμβουλές για να κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη αλλά και πιο απολαυστική.

Υπάρχει κάτι που αν γίνει από την αρχή, ο θηλασμός θα μοιάζει ευκολότερος, ενώ το μωρό θα ζητάει το μητρικό γάλα περισσότερο.

Το μπάνιο είναι που κάνει τη διαφορά

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Μαιευτικής, Γυναικολογικής και Νεογνικής Νοσηλευτικής αναφέρει πως, οι μητέρες θα πρέπει να καθυστερούν το πρώτο μπάνιο του μωρού τους μετά τη γέννα, για 12 ώρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες το μωρό να θηλάζει αποκλειστικά.

Ο λόγος για τον οποίο προκύπτει αυτό, είναι επειδή με το μπάνιο, αυξάνεται το στρες στα μωρά και κρυώνουν. Με την τακτική του άμεσου μπάνιου μετά τον τοκετό, αφαιρείται από τα μωρά αυτό το φυσικό στρώμα προστασίας, που τα κρατά ζεστά και τους προκαλεί αίσθημα ασφάλειας.

Μάλιστα, όσο πιο νωρίς προσπαθήσει η μητέρα να βάλει το μωρό στο στήθος της, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκινήσει ο θηλασμός. Το σωστό είναι να σκουπίζεται το μωρό από το αίμα μετά την γέννησή του και έπειτα να έχει άμεση επαφή με την μητέρα και το στήθος της.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα, τα μωρά που θήλασαν πριν κάνουν μπάνιο, θήλασαν περισσότερο και πιο εύκολα από τα μωρά που θήλασαν αφού έκαναν το μπάνιο τους.

Πηγή: babyology.com


Πηγή