Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Αυτή η φωτογραφία συγκίνησε το διαδίκτυο – Δείτε γιατί

« Ο σύζυγός μου τράβηξε αυτή τη φωτογραφία μας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα …

Όταν βγήκα από το μπάνιο μια ώρα αργότερα, τον ρώτησα γιατί ένιωσε την ανάγκη να αποτυπώσει εκείνη τη στιγμή, αφού σίγουρα δεν θα ήταν αυτό που θα ήθελα να θυμάμαι.

Τότε χαμογέλασε και είπε:

«Λοιπόν είσαι άρρωστη όλη μέρα κάθε μέρα τις τελευταίες 4 εβδομάδες, συνεχίζεις να με ρωτάς και τον εαυτό σου, αν αξίζει τον κόπο να νιώθεις τόσο άσχημα, οπότε ήθελα να σου υπενθυμίσω γιατί το κάνεις αυτό, γιατί παρόλο που το συγκεκριμένο στάδιο είναι δύσκολο , θα φέρεις στον κόσμο ένα μωρό που θα σε αγαπά άνευ όρων ακόμα και στη χειρότερη μέρα σου, που δεν θα το νοιάζει αν έχεις να πλυθείς 4 ημέρες, θα εξακολουθεί να θέλει να είναι ακριβώς δίπλα σου, να σου κρατά τα μαλλιά ψηλά, να σου χτυπά τρυφερά την πλάτη και που θα συνεχίσει να σου λέει ότι τα πας περίφημα, αυτό αγαπημένη μου είναι το πιο αγνό είδος αγάπης που έχω δει ποτέ».

 

Σ’ ευχαριστώ λοιπόν σύζυγέ μου που με κάνεις πάντα να κοιτάζω το δάσος κι όχι το δέντρο, γιατί αν αυτό το μωρό αποδειχθεί ακόμη και 1/10 τόσο εκπληκτικό όσο τα άλλα μας παιδιά, αξίζει κάθε ένα δευτερόλεπτο από αυτό που περνάω ( όσο χάλια κι αν αισθάνομαι).»

Η Sara Celina έκανε την ανάρτηση τον Αύγουστο του 2020 όταν ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί. ‘Εκτοτε, η φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε ξανά και ξανά εστιάζοντας στην τρυφερότητα με την οποία η κόρη της στέκεται δίπλα της καθώς εκείνη προσπαθεί να ανακουφιστεί στη λεκάνη της τουαλέτας από τις ναυτίες που νιώθει.

Ναυτίες στην εγκυμοσύνη

Οι ναυτίες είναι ένα από τα πρώτα και πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Εμφανίζονται συνήθως μεταξύ της 6ης και 7ης εβδομάδα εγκυμοσύνης και υποχωρεί κάπου στην 12η ή 16η εβδομάδα. Κάποιες γυναίκες ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν πρωινές ναυτίες και στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους.

Τι τις προκαλεί;

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι προκαλεί τις πρωινές ναυτίες. Κάποιοι παράγοντες όμως που φαίνεται ότι τις επηρεάζουν είναι:

  • το αυξημένο επίπεδο της χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG)
  • η αύξηση των επιπέδων της προγεστερόνης και των οιστρογόνων οι οποίο χαλαρώνουν τους μύες του πεπτικού συστήματος και επιβαρύνουν την πέψη
  • η έντονη αίσθηση της οσμής λόγω εγκυμοσύνης
  • οι καούρες ή η γαστρεντερική παλινδρόμηση που είναι συνήθη στην εγκυμοσύνη




Πηγή