Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Αφήστε τη μητέρα να συνειδητοποιήσει τι συνέβη στο σώμα της

H Monet Nicole είναι από τις πιο γνωστές φωτογράφους γέννας. Κατά καιρούς σας έχουμε παρουσιάσει πολλές φωτογραφίες της από στιγμές τοκετού που είναι πραγματικά μοναδικές.

Αυτή τη φορά, η φωτογράφος, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία μητέρας με το νεογέννητο μωρό στην αγκαλιά της λίγο μετά τη γέννα.

Έχει κλείσει τα μάτια της και δείχνει τόσο ήρεμη…

“Συχνά χρειαζόμαστε δευτερόλεπτα, λεπτά, ακόμη και ώρες για να επεξεργαστούμε αυτό που μόλις συνέβη στο σώμα μας … στην ψυχή μας. Νομίζω ότι αυτές οι “ήσυχες” στιγμές είναι μερικές φορές από τις πιο δυνατές που έχω αποτυπώσει.

Μπορείτε να αισθανθείτε την ψυχική γαλήνη σε αυτή την φωτογραφία. Την ολοκλήρωση … το συναίσθημα της παρούσας στιγμής. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προστατεύσουμε αυτές τις στιγμές όσο το δυνατόν περισσότερο” , έγραψε στο post της θέλοντας να τονίσει πόσο σημαντικό είναι για τη μητέρα να έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, να ηρεμήσει, να σκεφτεί, να απολαύσει…

Πόσες ημέρες μένει στο μαιευτήριο η γυναίκα μετά τον τοκετό

Το διάστημα που παραμένει μια μαμά στο μαιευτήριο – εφόσον δεν έχει επιλέξει να γεννήσει στο σπίτι – είναι σημαντικό καθώς της δίνεται η ευκαιρία να συνέλθει , ειδικά αν γέννησε με καισαρική, και να ζητήσει βοήθεια αν χρειαστεί με το νεογέννητο μωρό.

Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος διαμονής στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό είναι 4-5 μέρες.

Στη δεκαετία του 1970 οι περισσότερες μαμάδες παρέμεναν για επτά έως 14 ημέρες μετά τον τοκετό στο μαιευτήριο. Στη δεκαετία του 1980, αυτή μειώθηκε σε 5 έως 10 ημέρες και στη δεκαετία του 1990, τρεις έως επτά ημέρες.

Ενώ μερικές μαμάδες θέλουν να επιστρέφουν στις ανέσεις του σπιτιού τους, κάποιες άλλες προτιμούν να παραμένουν στο νοσοκομείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και ξεκούρασης μετά τον τοκετό. Κάτι που το νοσοκομείο μπορεί να τους προσφέρει, μιας και τις μέρες διαμονής, πέρα από το θηλασμό που μπορεί να προσφέρει μια μαμά, τη φροντίδα του μωρού την έχουν αποκλειστικά οι μαίες.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κι άλλες φωτογραφίες της φωτογράφου με μητέρες αμέσως μετά τον τοκετό .




Πηγή